FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dunja Seiter-Šverko v.d. glavne ravnateljice NSK

Autor: mbur
ZAGREB, 8. ožujka 2011. (Hina) - Dunja Seiter-Šverko imenovana je vršiteljicom dužnosti glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) u Zagrebu, priopćeno je danas iz NSK.

Dužnost glavnog ravnatelja do sada je obnašao dr. Tihomil Maštrović.

Temeljem zajedničkog prijedloga ministra kulture i ministra znanosti, obrazovanja i športa, a po provedenom postupku temeljem raspisanog javnog natječaja, Hrvatska vlada je za vršiteljicu dužnosti glavnog ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu imenovala Dunju Seiter-Šverko, navodi se u priopćenju.

Nova vršiteljica dužnosti glavnog ravnatelja dolazi s mjesta načelnice Odjela za digitalizaciju knjižnične, arhivske i muzejske građe u Ministarstvu kulture.

Seiter-Šverko rođena je u Karlovcu, u kojem je završila gimnaziju, a diplomirala je hrvatski jezik i južnoslavenske književnosti, kao i studij knjižničarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Do 2004. radila je u Knjižnicama grada Zagreba gdje je bila voditeljica Knjižnice Prečko te uređivala i vodila Književni petak, tribinu koja se već više od 55 godina održava u Zagrebu.

Od 2004. radila je u Ministarstvu kulture, prvo kao viša stručna savjetnica u Odjelu za knjižničnu djelatnost, a zatim na već spomenutom mjestu načelnice Odjela za digitalizaciju knjižnične, arhivske i muzejske građe.

Dunja Seiter-Šverko bila je i predsjednica Zagrebačkog knjižničarskog društva i sudjelovala je i izlagala na različitim skupovima vezanim uz knjižničarstvo, a bila je angažirana i na uspostavi nacionalnog programa digitalizacije arhivske, knjižnične i muzejske građe te u nacionalnom projektu digitalizacije "Hrvatska kulturna baština".

(Hina) xpp/xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙