FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ferovac: nastavak prosvjeda; ministar zbog obveza nije došao

Autor: vruz
FEROVAC, 8. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje, organizator prosvjeda požeško-slavonskih seljaka, Dragutin Dukić kazao je novinarima da ga je "jutros u pola osam ministar Petar Čobanković nazvao i rekao kako ne može doći u Ferovac jer ima neodgodivih obveza u Zagrebu".

Seljaci su u Ferovcu uz cestu proveli noć a danas ponovno planiraju traktorima blokirati raskrižje cesta prema Našicama, Slavonskom Brodu i Požegi, a ministru Čobankoviću iz Ferovca poručuju kako neće doći na najavljeni sastanak seljačkih udruga u Zagreb, već ga čekaju na prosvjednom punktu u Ferovcu.

U Ferovcu trenutno ima 150 seljaka i 70-ak traktora.

Seljaci koji prosvjeduju od jučer, uz ostalo, traže isplatu poticaja u maksimalnom iznosu do kraja mjeseca, isplatu duga za kapitalna ulaganja, reprogram svih kredita, jeftiniji plavi dizel te smanjenje početne cijene zakupa poljoprivrednog zemljišta.

Organizatori prosvjeda u Ferovcu kažu da će na cesti ostati do ispunjenja zahtjeva.

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković jučer je najavio da će se danas prije podne naći sa seljacima koji prosvjeduju, a za poslije podne je najavio i razgovor s predstavnicima seljačkih udruga koje nisu u prosvjedu.

(Hina) xvruz ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙