FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: počeo prosvjed

Autor: mvra
ZAGREB, 6. ožujka 2011. (Hina) - Sa zahtjevom da Vlada što prije raspiše izbore danas oko 16 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu prosvjednici su počeli novi protuvladin prosvjed, a očekuje se da će, kao i proteklih dana, sa Cvjetnoga krenuti u prosvjednu šetnju gradom.

Na prosvjedu se u početku okupilo oko tisuću građana. Pozdravio ih je Ivan Pernar, koji je prije 15-tak dana i započeo s prosvjedima okupljenih oko društvene mreže Facebook, te je danas od građana zatražio da se izjasne žele li da on nastavi voditi prosvjed. Pri tome ga je već dio nazočnih podržao dok su neki izrazili svoje protivljenje.

Pernar je rekao da je "zastava HDZ-a simbol zla", da to "nije hrvatska zastava" i da su ti ljudi pokrali zemlju.

Na bini se izmjenjuju različiti govornici, a okupljeni građani uzvikuju "Svi na ulice", "Istina, istina!", "Mirni prosvjedi", "Dolje HDZ", "Hoćemo promjene".

Na prosvjedu su istaknuti brojni transparenti, a među njima i jedan s natpisom "Čobanica Jaca", na kojem se nalazi fotografija premijerke Jadranke Kosor u pastirskoj odjeći sa stadom ovaca na kojima piše "Milo", "Šeki", "Šuki", "Čobi", "EU".

Među ostalim transparentima su i "Stop uvoznom lobiju", "Želimo radna mjesta", "Nema više rotacije na vlasti", "Zbog ulice Vlada i oporba će pasti", "Kreni narode ulicama slobode", "Volim Hrvatsku", "Ne u EU i drugi".

Među govornicima koji su se izmjenjivali na Cvjetnom trgu bio je i Tomislav Pokrovac predstavnik seljačkih udruga, koji je Vladi postavio ultimatum da odredi točan datum izbora.

"Seljaci izlaze idući tjedan na ulice, ali ne idu kućama. Dajem ultimatum Vladi - tražimo točan datum izbora. Dok to ne kažu ne idemo s ulica", kazao je Pokrovac koji je za idući tjedan najavio sastanak svih vođa prosvjeda kako bi dogovorili način dolaska do Markova trga.

Dodao je da ako ne budu mogli doći do Markova trga da će zatvoriti sve pristupne ulice tako da će svima biti onemogućem prilaz.

Nešto prije 17 sati prosvjednici su krenuli sa Cvjetnom trgu u prosvjednu šetnju po gradu. U međuvremenu ih se okupilo oko tri tisuće, a prvo su se uputili prema Markovom trgu gdje je prema Zakonu o javnom okupljanju zabranjeno prosvjedovanje.

U Radićevoj ulici ispred kod Kamenitim vratima zaustavila ih je policija. Prosvjednici uzvikuju "hoćemo izbore".

(Hina) xmvra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙