FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Čilić izjednačio, odlučuje Karlović

Autor: rsal
ZAGREB, 6. ožujka 2011. (Hina) - Prvi hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u prvom nedjeljnom dvoboju Nijemca Phillippa Kohlschreibera s 6:2, 6:3, 7:6 (6), te je tako rezultat susreta 1. kola Davis Cupa Hrvatska - Njemačka izjednačen na 2:2.

Odluku o pobjedniku meča dati će peti dvoboj u kojem će igrati Ivo Karlović i Florian Mayer.

Marin Čilić je protiv neugodnog Kohlschreibera, 35. tenisača svijeta, odigrao možda i najbolji meč u zadnje vrijeme u Davis Cupu. Nijemac je u prva dva seta bio potpuno nemoćan i Čilić bi do pobjede došao puno prije sat i 49 minuta, koliko je trajao meč, da u trećem setu, nakon šest osvojenih gemova i vodstva od 2:0, nije po prvi i jedini puta izgubio svoj servis. Treći set je otišao u "tie-break", u kojem je Nijemac poveo s 4:2, a Čilić potom dobio četiri poena zaredom. Na prvu meč loptu je izbacio lagani forehand, a na drugu napravio dvostruku pogrešku na servisu. Srećom, Kohlschreiber je napravio previše grešaka, pa je Čilić proslavio pobjedu, svoju treću u čak sedam međusobnih dvoboja s Nijemcem. Čilić je u ovom dvoboju imao 14 aseva, ali i 7 dvostrukih pogrešaka, dok je Nijemac napravio 16 neprisiljenih pogrešaka više.

"Marin je odigrao najbolje kada je trebalo, bio je danas sjajan. Dodig je u protekla dva dana ostavio srce, ali i snagu na terenu, te ću zato u odlučujućem meč dati priliku Karloviću", kazao je izbornik Goran Prpić.

Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će u srpnju igrati protiv boljeg iz susreta Austrija - Francuska.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙