FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darija Kinzer ide na Eurosong s pjesmom "Lahor"

Autor: amat
ZAGREB, 5. ožujka 2011. (Hina) - Mlada pjevačica Darija Kinzer predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu, nakon što je večeras s najviše glasova televizijskih gledatelja pobijedila u finalu natjecanja Dora pjesmom "Lahor" Borisa Đurđevića.

Poslije dva mjeseca natjecanja na HRT-u u finalu Dore, uz pobjednicu koja ranije nije bila poznata hrvatskoj javnosti, nastupio je zagrebački pjevač Jacques Houdek.

Darija i Jacques izveli su po tri skladbe koje su uz Borisa Đurđevića napisali Lea Dekleva i Ante Pecotić. Kada su izbrojeni glasovi žirija i publike oboje su ponovno izvesti najbolje ocijenjenu pjesmu "Lahor".

Nakon druge izvedbe gledatelji su glasovanjem odlučiti da će Hrvatsku na Eurosongu predstavljati Darija Kinzer.

U finalnoj emisiji Dore 2011. nastupile su i prošlogodišnje hrvatske predstavnice na Eurosongu, ženska grupa Feminnem, a Boris Novković i Petar Grašo prvi su put izveli nove pjesme umjetničkih suradnika Tončija Huljića i Gorana Bregović.

Komentirajući finaliste Dore, Goran Bregović kazao je da se "Eurosong stalno mijenja" zbog čega njegovoj dinamici pridonose pjevači koji donose novost i dinamiku.

Uz Tonči Huljić i Andreja Babića članica žirija bila je Severina Vučković koja je kazala da joj se svidio novi koncept Dore.

(Hina) xam ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙