FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 5. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

RIJEKA - Luka Rijeka i tvrtka ICTSI (International Container Terminal Services Inc.) potpisali su danas ugovor o strateškom partnerstvu i vlasničkom povezivanju u tvrtki-kćeri Luke Rijeka „Jadranska vrata d.d., vrijedan 70 milijuna eura. Ugovor o modernizaciji riječke luke, odnosno kontejnerskog terminala Brajdica na kojem je tvrtka „Jadranska vrata d.d.“ koncesionar, potpisali su na svečanosti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, predsjednik Uprave Luke Rijeka Denis Vukorepa i stariji potpredsjednik ICTSI-ja, Manuel Armando Fernandez. Novi strateški partner obavezao se investirati oko 70 milijuna eura u terminal Brajdica, a u sklopu projekta i planiranim ulaganjima tijekom tridesetogodišnje koncesije, razvit će se novih 330 metara obale, što će povećati i godišnji kapacitet kontejnerskog prometa. Najveća ulaganja te tvrtke, specijalizirane za poslovanje kontejnerskih terminala (tvrtka upravlja s 22 terminala u 16 luka diljem svijeta), usmjerit će u implementaciju modernih tehnologija koje će omogućiti automatizaciju praćenja iskrcaja, skladištenja i otpreme kontejnera, podizanje standarda poslovanja Brajdice te dogradnju željezničke infrastrukture u okolici terminala.

ZAGREB - Anto Đapić, počasni predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) odbacio je danas medijska nagađanja da se želi vratiti na čelno mjesto HSP-a, ocijenivši te tvrdnje još jednim pokušajem destabilizacije stranke u trenucima kada ona bilježi sve snažniji oporavak. Istaknuvši kako podupire sadašnjeg predsjednika HSP-a, Đapić je na konferenciji za novinare ustvrdio kako je dosadašnjim radom već pokazao da nije željan funkcija, a da kao počasni predsjednik djeluje onoliko koliko je to u stranačkom interesu. Izrazio je uvjerenje kako može pomoći stranci na predstojećim izborima, osobito u borbi s HDZ-om i "razgolićavanjem svih njihovih podmetanja, udara i pokušaja uništavanja HSP-a kao jedine autentične stranke desnice danas u Hrvatskoj". Ocijenio je nekorektnima izjave Andrije Hebranga o upitnosti državotvornosti HSP-a, ustvrdivši da je HDZ posljednji koji može dijeliti takve lekcije, s obzirom da je HDZ uveo "model privatizacije koji je uništio hrvatsko gospodarstvo, sustav korupcije koji je opljačkao Hrvatsku i vanjsku politiku koja ju je pretvorila u slugansku državu" te "izdao sve nacionalne hrvatske interese, pretvorio Domovinski u građanski rat i odrekao se svega dobroga što je stvarano u ratu".

VARAŽDIN - Na protuvladinim prosvjednim skupovima održanima u više gradova Hrvatske okupilo se od tridesetak prosvjednika u Virovitici do najviše u Varaždinu - 600 po policijskoj a 1500 po procjeni organizatora. Oko 11 sati prosvjednici su se okupili na glavnom varaždinskom trgu Korzu tražeći odlazak Vlade za koju smatraju da je korumpirana i vodi državu u propast. Ne želimo državu u kojoj radnici pošteno rade, a mjesecima za to ne primaju plaće, u kojoj radnici s 20 godina staža završavaju na ulici, u kojoj mladi nemaju posla ni perspektive i u kojoj su kriminal u tvornicama i poduzećima svakodnevica. Trebamo Vladu koja će sankcionirati kriminal i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, koja će radnicima na kraju radnog vijeka omogućiti dostojanstven odlazak u mirovinu, a mladima nakon završetka školovanja zapošljavanje u struci, a ne posao čobana ili beskonačno čekanje na Zavodu za zapošljavanje, rekao je Denis Mladenović, mladi Varaždinac koji je građane na protuvladin prosvjed pozvao preko Facebooka. Na prosvjedu u Slavonskome Brodu organiziranom preko Facebooka okupilo se oko 150 Brođana. Nakon kratkih govora pred zgradom županijske uprave prosvjedovali su i pred sjedištem županijskoga HDZ-a izvikujući parole "HDZ odlazi", "Jaco odlazi" . U ime organizatora zahtjeve prosvjednika pročitao je Marijan Grgić. Traže između ostalog reformu sudstva i državne uprave, više posla za mlade, odlučnu borbu protiv korupcije i naravno smjenu vlasti. Zahtjeva je puno jer je puno toga ne valja u našoj državi. Ali mislim isto tako kako naši zahtjevi nisu nerealni jer želimo samo bolju budućnost za sve nas, rekao je Grgić. U Zadru je prosvjed počeo okupljanjem u 12 sati na središnjem Narodnom trgu gdje se okupilo stotinjak prosvjednika, a nakon što se povorka mirno prošetala Kalelargom do Foruma prosvjednicima se pridružilo nekoliko stotina osoba. "Mladi, obrazovani i bez perspektive", "Vlado, odlazi" i "Lopovi, lopovi" – neke su od poruka koje su uzvikivali prosvjednici, uglavnom mlađi ljudi. Na protuvladinom prosvjedu u Virovitici okupilo se tridesetak nezadovoljnih građana. Mirno su prosvjedovali od 10 do 12 sati. Prosvjedovali su zbog, kako je rekao organizator prosvjeda Saša Horžić, jer su nezadovoljni stanjem u državi i ljudima koji ju vode. "Nezadovoljni smo i ljevicom i desnicom i tražimo neku novu opciju koja će nas izvući" rekao je tvrdeći kako nitko od prosvjednika nije politički orijentiran niti ima političke ambicije.

ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je da su u protekla dva dana na parkiralištu kod zgrade zagrebačke Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića pronađene dvije improvizirane eksplozivne naprave, a još se utvrđuje tko ih je tamo ostavio. Prvu eksplozivnu napravu valjkastog oblika pronašao je građanin u četvrtak oko 15,20 sati, a za drugu, sličnu, policija je saznala u petak oko 16,35 sati putem anonimne dojave. Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić rekla je da se u oba slučaja ne može povezati da su te naprave bile nekome namijenjene, s obzirom na to da su bile ostavljene na otvorenom prostoru, a ne, primjerice, ispod ili kod automobila.

ZAGREB - Sedam osoba privedeno je s jučerašnjeg prosvjeda, od kojih je njih pet privedeno zbog narušavanja javnog reda i mira, a dvije zbog posjedovanja predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda, noža i 'bengalke', izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Prosvjed je počeo s oko tisuću prosvjednika, a prema procjeni policije ukupno ih je tijekom večeri bilo između 3,5 i četiri tisuće. Teško je procijeniti kada se radi o dužoj koloni i kada su ljudi raštrkani, no u trenutku kada ih je bilo najviše procjena je da ih je bilo toliko, rekla je glasnogovornica PUZ-a Jelena Bikić. O slučaju glasnogovornika HDZ-a Mladena Pavića, kojega je netko pljunuo i na čiji je auto bačena boca, policija je saznala iz medija. Policija još nema saznanja o tome da je Pavić prijavio taj događaj, no ukoliko policija utvrdi identitet počinitelja može mu ustupiti te podatke ako namjerava podići privatnu tužbu.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙