FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje 47. međimurski fašnik

Autor: tjak
ČAKOVEC, 4. ožujka 2011. (Hina) - Povorkom maškara čakovečkim središtem večeras počinje 47. međimurski fašnik u kojem će u tri dana proći više od 1500 maškara iz Hrvatske i iz inozemstva.

Pokladna tradicija održava se svake godine zadnjeg fašničkog vikenda, a ove će se godine održati od 4. do 6 ožujka. Fašnik je postao jedan od prepoznatljivih brandova i grada Čakovca i Međimurske županije te je iz godine u godinu sve masovniji, rekla je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Čakovca Ivana Maltar.

Dodala je da se fašnički događaji u županiji nisu poklopili jer je načinjen zajednički kalendar na kojem su sudjelovale turističke zajednice svih općina i gradova.

Program fašnika nakon povorke maškara nastavit će se Fašničkim plesnjakom pod fašničkim šatorom na glavnome čakovečkom Trgu Republike.

Povorkom koja počinje u subotu u 10 sati te predstavljanjem na pozornici na Trgu Republike i predajom ključeva mališanima održat će se Dječji fašnik.

Vrhunac ovogodišnjega Međimurskog fašnika bit će u nedjelju, 6. ožujka, tradicionalnim fašnikom koji će završiti suđenjem na kojem će fašnika pred prijeki sud i na izvršenje kazne gradom pratiti povorka s više od 20 maskiranih skupina.

(Hina) xtjak ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙