FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: U Hrvatskoj se uništava agrar

Autor: ivuc
OSIJEK, 4. ožujka 2011.(Hina) - Predsjednik Središnjeg interesnog odbora HNS-a za gospodarstvo Dragan Kovačević izjavio je danas u Osijeku kako se u Hrvatskoj danas uništava agrar, a preko toga i Slavonija.

Na konferenciji za novinare Kovačević je ocijenio kako je "zbog takve situacije Slavonija nazadovala", tako da je danas ispod stupnja razvoja koji je imala 1989. godine.

Ustvrdio je kako su "potezi koje u posljednjih osam godina u poljoprivredi poduzima Hrvatska seljačka stranka (HSS), unatoč velikim proračunskim sredstvima, rezultirali padom svih aktivnosti u agraru".

"Hrvatska danas uvozi poljoprivredne i prehrambene proizvoda u vrijednosti od gotovo četiri milijarde američkih dolara više nego što izvozi", ustvrdio je Kovačević. Dodao je kako jedino "stvaranjem pretpostavki za povećanje proizvodnje i izvoza Hrvatska može izići iz recesije" te da HNS nije protiv slobodne trgovine, ali jest za nadzor jeftine uvozne robe kroz sustave kontrole kvalitete i zdravstvene certifikate.

Kovačević je rekao kako je agrar u gospodarskom programu HNS-a strateška razvojna grana, a neke od mjera za koje će se stranka zauzimati bit će "stvaranje baze robnih zaliha" te posebnog odjela u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR) za financiranje poljoprivrede.

Kovačević je ustvrdio kako kamate za kreditiranje poljoprivredne proizvodnje ne bi smjele prelaziti tri posto jer je sadašnje kamate poslovnih banaka od šest do desam posto gotovo nemoguće otplatiti.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙