FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu i Karlovcu crvenom bojom zaliveni ulazi sjedišta HDZ-a

Autor: sobr
ZAGREB/KARLOVAC, 4. ožujka 2011. (Hina) - Ulaze u središnjice HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu nepoznati počinitelji noćas su zalili crvenom bojom, doznaje se u policiji.

Ulaz i vrata središnjice HDZ-a na zagrebačkome Trgu žrtava fašizma uljnom su bojom noćas oko dva sata zalila dvojica muškaraca. Zaštitar je odmah izašao iz zgrade, no nije vidio lica počinitelja koji su se dali u bijeg.

Policija, koja je jutros obavila očevid, priopćila je kako je riječ o kaznenom djelu uništavanja i oštećenja tuđe stvari za koje prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do šest mjeseci. Kazneni postupak za to nedjelo pokreće se privatnom tužbom, osim ako nije riječ o uništavanju i oštećenju zaštićenoga kulturnoga ili prirodnog dobra i u slučaju ako je prouzročena znatna šteta.

Tijekom noći nepoznati počinitelj ili više njih crvenom su bojom zalili i oštetili i ulazna vrata na ulazu u prostorije Gradskoga i Županijskog odbora HDZ-a u Karlovcu na Mažuranićevoj obali. Bojom je zalivena i staklena stijenka Kluba umirovljenika.

Procjenjuje se da je u karlovačkom slučaju šteta oko 1400 kuna.

Policija je najavila da će protiv nepoznatog počinitelja Općinskome državnom odvjetništvu proslijediti kaznenu prijavu.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, župan Ivan Vučić ocijenio je to oblikom nasilja za svaku osudu te je najavio da će i HDZ podići kaznenu prijavu protiv počinitelja kad ga policija otkrije.

"Protiv svakog sam vandalizma i nasilja, starih ili mladih, zato smo pozvali policiju i nastojat ćemo da se počinitelj kazni", izjavio je Vučić za Hinu.

(Hina) xvhor/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙