FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog bure oštećen brod u crikveničkoj luci

Autor: fder
CRIKVENICA, 2. ožujka 2011. (Hina) - Jaka bura jutros je u crikveničkoj gradskoj luci oštetila privezani izletnički brod dug 22 metra, a nakon oštećenja trupa i prodora mora u unutrašnjost brod se nagnuo.

Jutrošnji udar broda u rivu zbog bure, što je na mahove puhala i do 180 kilometara na sat, oštetio je trup te je u brod počelo prodirati more. Brod se nagnuo, a potpuno potonuće je spriječeno pojačanim vezovima uza crikveničku rivu.

Krunoslav Domijan, vlasnik broda izgrađena prije 25 godina, zasad je odustao od bilo kakve druge intervencije, pošto je sinoć pojačinim vezom osigurao brod. "Nikakva intervencija nije moguća dok se nevrijeme ne stiša. Najprije ćemo pozvati ronioce da vide kakva su oštećenja trupa. Ako bude moguće, brod bi nakon toga mogao biti otegljen na popravak u najbliže remontno brodogradilište", rekao je Domijan.

Jaka bura znatno je oštetila i veliki montažni objekt zvan karnevalskim šatorom, postavljen na obali kod autobusnog kolodvora. U njemu su se proteklih tjedana održavali svi važniji događaji i plesne priredbe u sklopu karnevalskog programa.

Premda službeno još nije objavljena odgoda zabavnih okupljanja, po svemu sudeći ovogodišnji karnevalski program za Crikveničane je u tom objektu za ovu godinu završio.

(Hina) xfder yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙