FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak u Vladi - izjave prije početka

Autor: tper
ZAGREB, 1. ožujka 2011. (Hina) - U Vladi je prije podne počeo sastanak premijerke Jadranka Kosor s predstavnicima proizvođača prehrambenih proizvoda, trgovaca, Hrvatske udruge poslodavaca i sindikalnih središnjica, a sudeći po izjavama nekih od sudionika danim prije početka skupa razgovarat će se i o aktualnim pitanjima cijena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Predsjednik Uprave Kraša i predsjednik HGK Nadan Vidošević uoči sastanka je izjavio da se "nekim kompromisom" može zaustaviti rast cijena.

"Na današnjem sastanku željeli bismo postići ravnotežu između primarne proizvodnje i trgovine. Ako bi teret pao samo na proizvodnju, to bi nama značilo deset posto više cijene koštanja, što je enormno visoko i kompanija to ne može sama amortizirati", rekao je Vidošević.

Upitan tko može smanjiti cijene, Vidošević je rekao da svi moraju podnijeti dio tereta.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever izjavio je kako se čini da "muljaju" ponajprije otkupljivači, prerađivači i trgovci, a da su oni koji izvlače deblji kraj proizvođači i krajnji kupci.

"Ako ljudi govore da su prodali svoj urod, recimo cvjetaču, za dvije i pol do tri kune, a u trgovini vide da se prodaje po osam ili devet kuna, ili ako netko govori da je ovih dana izvezeno više od 300 tisuća tona lanjskog uroda pšenice po 50 posto većoj cijeni od otkupne, onda se treba pitati tko što radi", kaže Sever.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙