FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenci najbolji imitatori rike jelena

Autor: lfia
LJUBLJANA, 28. veljače 2011.(Hina) - Slovenski natjecatelji osvojili su prva mjesta u oponašanju rike jelena na sedmom međunarodnom prvenstvu koje je u toj neobičnoj disciplini održano krajem prošlog tjedna u Salzburgu u Austriji.

U konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Češke i Slovenije (u zadnji trenutak dolazak su otkazali Mađari) na natjecanju održanom uz tradicionalni sajam lova i ribolova Slovenci su osvojili prva mjesta u tri različite kategorije: u oponašanju rike kojom jelen zove ženku na parenje, u oponašanju glasa kojom jelen tjera mužjaka koji mu konkurira u parenju, te u imitaciji glasa umornog jelena nakon parenja.

Kako bi se osiguralo da suci pošteno sude o tome koji natjecatelj najvjernije oponaša jelenovu riku, peteročlani žiri imao je povez preko očiju, a neki su natjecatelji morali ponoviti svoj nastup, javili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Slovenskim natjecateljima žao je jedino, navode mediji, što su odustali Mađari, jer su uvjereni da bi i njih natkrilili u rijetkom egzotičnom sportu popularnom među lovcima.

Rekviziti koji pomažu za oponašanje jelenove rike su različiti i nisu ograničeni: neki natjecatelji koriste ovnujske rogove, neki velike školjke, pa čak i različite plastične cijevi iz kojih se može izvabiti pravi zvuk.

(Hina) xfl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙