FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ Split: za rješenje problema Brodosplita zaslužna Vlada

Autor: pgas
SPLIT, 27. veljače 2011. (Hina) - Vodstvo splitsko-dalmatinskog županijskog odbora HDZ-a danas je izrazilo zadovoljstvo što je Europska komisija pozitivnim ocijenila program restrukturiranja Brodosplita, čime je ukinuta zabrana ugovaranja novih poslova u tome brodogradilištu.

"Radosni smo što jer riješen problem Brodosplita, a za to je zaslužna hrvatska Vlada i premijerka Jadranka Kosor", izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Kruno Peronja.

"Uprava Brodosplita na čelu sa Srđanom Kovačem te sindikati u splitskom brodogradilištu također zaslužuju svaku pohvalu jer su se ponašali kako se i treba ponašati u traganju rješenja za to poduzeće", istaknuo je Peronja.

Podsjetio je i na nedavnu izjavu SDP-ova saborskog zastupnika iz Splita Marina Jurjevića koji je ustvrdio da mu je dosta demagoških fraza u vezi s brodogradilištem, dok se istodobno radi na njihovoj "tihoj likvidaciji".

"Takve Jurjevićeve objede su zlonamjerne i ne koriste ni Brodosplitu, ni sindikatima, ni radnicima ni Upravi poduzeća", kazao je Peronja.

A predsjednik splitskog gradskog odbora HDZ Dujomir Marasović je ocijenio kako SDP ne zastupa interese radništva nego za tu partiju glasuje "jedan sloj građana koji je u prošlom sustavu živio privilegirano".

Marasović je oštro kritizirao jedne splitske dnevne novine, koje su izvješćujući o rješavanju poteškoća Brodosplita na prvoj stranici istaknule sliku dalmatinske zastave, a ne hrvatske državne zastave, naglasivši kako se radi o "autonomaštvu".

"Ovo je zloupotreba istine, jer za rješavanje poteškoća Brodosplita zaslužna je hrvatska Vlada i premijerka Kosor i trebalo je staviti hrvatski barjak", kazao je Marasović.

Po Marasovićevom tumačenju ovakvim postupkom te su novine izdale i partizane, koji su, kako je kazao, "utemeljili taj list, jer su oni nosili hrvatsku trobojnicu, doduše s petokrakom, a ne autonomašku zastavu".

(Hina) xpgas ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙