FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strize poziva na dostojanstveno ponašanje na prosvjedu

Autor: pgas
SPLIT, 27. veljače 2011. (Hina) - Kordinator skupa potpore hrvatskim braniteljima, najavljen za danas u 12 sati na splitskoj Rivi, Željko Strize, pozvao je na kulturno i dostojanstveno ponašanje bez incidenata na tom skupu te izvijestio kako je okupljanje prijavljeno policiji koja je dala potrebne dozvole.

“Skup organiziramo radi potpore svim hrvatskim mučenicima koji su svoje živote, slobodu i dostojanstvo izložili za obranu Domovine. Ovdje je hrvatski heroj Tihomir Purda simbol i sinonim svih hrvatskih stradalnika za koje nas naše dostojanstvo obvezuje boriti se za njih i njihove obitelji”, navodi u Strize u ime organizatora skupa - udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Kaštela, u priopćenju objavljenom na portalu grada Kaštela uoči nedjeljnog skupa u Splitu

Ističe kako će se na skupu izraziti potpora "hrvatskim vitezovima" i protesta protiv, kako kaže “podaničke hrvatske vlasti” koja ne osluškuje naroda i o njemu ne vodi računa.

Strize postavlja pitanje: ako se ovako hrvatska država odnosi prema onima koji su je stvarali, branili i davali svoje živote za njenu samostalnost, tko će se u nekim budućim napadima na njenu suverenost, za nju boriti?

“Ovaj skup uredno je prijavljen mjerodavnoj policijskoj upravi, gradu Splitu od kojih smo dobili potrebnu suglasnost pa koristim ovu priliku javno zahvaliti poglavarstvu grada Splita na svesrdnoj pomoći u organizaciji predstojećeg skupa”, navodi Strize.

Pozivajući sve braniteljske udruge i sve udruge civilnog društva na izbjegavanje “možebitnih uvreda na osobnom nivou” ističe: “Ako dopustimo diljenje i komadanje na jedne ili druge Hrvate, tada će nam sudbinu krojiti netko drugi”.

(Hina) xpgas ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙