FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari na zadarskom i šibensko-kninskom području

Autor: spar
ZADAR/ŠIBENIK, 25. veljače 2011. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je o nekoliko požara koji su popodne planuli u Zadarskoj te u Šibensko-kninskoj županiji.

Vatrogasni operativni centar (VOC) Biograd je oko 12,40 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Polača, na biogradskom području. Požar se zbog bure proširio s deponija na nisko i visoko raslinje. U gašenju požara sudjeluju vatrogasci javne vatrogasne postrojbe (JVP) Biograd, a na požarište je upućen i jedan kanader.

VOC Benkovac je u 12,15 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora kod naselja Šopot, na području Benkovca. Požarom je zahvaćeno nisko i visoko raslinje u blizini autoceste. U gašenju požara sudjeluju pripadnici JVP Benkovac i JVP Zadar te jedan kanader.

Vatrogasni operativni centar (VOC) Zadar oko 14,50 sati zatražio je pomoć zračnih snaga zbog požara otvorenog prostora kod Sukošana, Sv. Martin. Požarom je zahvaćena borova šuma. U gašenju požara sudjeluju pripadnici Državne interventne postrojbe (DIP) Zadar, županijske snage te jedan kanader. Gašenje je u tijeku.

VOC Šibenik je također oko 15 sati zatražio pomoć zračnih snaga zbog požara otvorenog prostora na djelomično miniranom području kod Miljevaca. Požarom je zahvaćeno nisko i visoko raslinje. U gašenju požara sudjeluju županijske snage i jedan kanader, a vatrogasci DIP-a Šibenik su u pripravnosti.

(Hina) xpp/sp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙