FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 25. veljače 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Jedan vozač na njemačkoj autocesti u Rurskoj oblasti neugodno se iznenadio kad su iz kamiona koji je vozio ispred njega počele ispadati zaleđene svinjske nogice. Uspio je skrenuti i obići teret koji se rasipao po cesti ali jedna nogica ipak mu je probila plastični branik. "Vidjeli smo mnogo neobičnih slučajeva ali leteće svinjske nogice su nešto novo", rekao je glasnogovornik policije u Hagenu. Šteta na automobilu je procijenjena na 200 eura a policajci su se šalili da je vozač imao sreću u nesreći jer je ipak "ulovio" ručak.

SOFIJA - Evakuacija Bugara iz Libije pretvorila se u farsu, koja je izazvala čak i neuspjele smjene u državnim tvrtkama. Predsjednik bugarske vlade Bojko Borisov zbog evakuacije smijenio je šefa državne tvrtke "Technoexportstroj" Emila Kozeva, da bi ga u roku od samo četiri sata opet vratio na posao, izvijestile su bugarske novine "Sega" u internetskom izdanju. Na rubu razgovora s glavnim tajnikom Vijeća Europe Thorbjornom Jaglandom, koji se nalazi u posjetu Sofiji, Borisov je opisao Kozevljevu odluku da u Tripoli pošalje zrakoplov sa 180 sjedišta kao "pokušaj da za sebe radi jeftinu promidžbu". Zrakoplov se međutim iz Libije vratio pun, prestigavši pritom vladinu letjelicu koja je također bila u misiji evakuacije, ali koja je u Bugarsku dovezla samo jednu jedinu Bugarku, ali zato mnogo Makedonaca, Hrvata i Kineza. U akciji slanja vladina zrakoplova pokazao se potpuni manjak koordinacije i bespomoćnost u ministarstvu vanjskih poslova, piše Sega. Kozev je otišao predsjedniku vlade "kako bi se ispričao", piše list. Na kraju je čak pohvaljen i vraćen na posao.

LONDON - Irski rock sastav U2 gostovat će na ovogodišnjem glazbenom festivalu u Glastonburyju, uz već potvrđene zvijezde, britanski Coldplay i američku pjevačicu Beyonce. Irci su na Glastonburyju trebali gostovati prošle godine, ali je taj nastup odgođen nakon što je pjevač Bono ozlijedio leđa. "Nakon prošlogodišnjeg razočarenja što U2 nije mogao nastupiti, sada smo dvostruko uzbuđeni", kazao je organizator Michael Eavis. U2 će na pozornici Pyramid nastupati u petak, 24. lipnja. Glastonbury je važan datum na pop kalendaru koji svake godine privuče velike izvođače i oko 150.000 ljudi.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙