FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Hrvatska svećenička reprezentacija viceprvak Europe

Autor: nmau
KIELCE, 24. veljače 2011. (Hina) - Svećenička nogometna reprezentacija Hrvatske osvojila je drugo mjesto na 5. Europskom prvenstvu katoličkih svećenika u malom nogometu u Poljskoj.

Hrvatska je večeras u finalu u gradu Kielce poražena od Poljske 4:2, a prethodno je u poluzavršnici bila bolja od Bosne i Hercegovine 2:1. Strijelci za Hrvatsku u finalu bili su Ćubelić i Pavlović, a u polufinalu su pogotke postigli Dukić i Blažon. Treće mjesto pripalo je Bosni i Hercegovini koja je uvjerljivo pobijedila Portugalce 5:1. U polufinalu je domaćin, Poljska, nadjačao Portugal 2:0. Najbolji strijelac turnira bio je Dević iz bosansko-hercegovačke svećeničke reprezentacije koji je u polufinalu jedan od svojih pogodaka postigao i hrvatskim kolegama.

Naša svećenička reprezentacija je, inače, u izlučnoj skupini u gradu Mahovice bila druga iza Portugala.U skupini je pobijedila Sloveniju 3:0 pogocima Spehnjaka, Blažona i Pranjka, a zatim je nadjačala Bjelorusiju 3:1 pogocima Dukića (2) i Pavlovića. U utakmici s Mađarskom nije bilo pobjednika 1:1, a strijelac je bio Pavlović, dok je Austrija nadigrana s 6:2 pogocima Dukića (3), Ćubelića, Relote i Blažona. Od Portugala smo u skupini poraženi s 3:1,a strijelac je bio izbornik i igrač Krešimir Žinić.

Za hrvatsku svećeničku vrstu su igrali Jelečević, Pranjak, Banfić, Žinić, Crnjak, Spehnjak, Pavlović, Ćubelić, Blažon, Relota, Dukić i Mađer. Hrvatski svećenici-nogometaši su dvaput bili europskim prvacima, dvaput drugi i jednom treći na Europskim prvenstvima. U Poljskoj je nastupilo 11 svećeničkih reprezentacija.

(Hina) xnmau yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙