FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 25. veljače

Autor: kgab
ZAGREB, 24. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 25. veljače.

MOSTAR - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u petak poslijepodne u Mostaru gdje će biti nazočan dodjeli nagrade "Pečat" u organizaciji Večernjeg lista. Tijekom boravka u Mostaru predsjednik Josipović će održati bilateralne sastanke s makedonskim predsjednikom Đorgeom Ivanovim i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem. Također će održati predavanje na Univerzitetu "Džemal Bijedić" i posjetiti Udrugu oboljelih od karcinoma dojke "Nova nada".

WIESBADEN - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, koji boravi u višednevnom službenom posjetu Njemačkoj, sastat će se u petak, posljednjeg dana posjeta, s predsjednikom pokrajinskog parlamenta Hessena Norbertom Kartmannom.

IRSKA - Na prijevremenim parlamentarnim izborima u Irskoj 3,2 milijuna birača odlučivat će o tome hoće li vladajuća stranka, Fianna Fail, otići s vlasti nakon 24 godine, a mjesto vladajuće stranke preuzeti glavna oporbena stanka Fine Gael čelnika Enda Kennyja. Prema poslednjim anketama, vladajuća stranka može očekivati samo 15 posto glasova, odnosno treće mjesto nakon oporbenih stranaka Fine Gael i laburista. Izbori se održavaju u vrijeme krize izazvane ekonomskim problemima s kojima je Irska suočena od 2008. godine. Građani smatraju da je vladajuća stranka odgovorna za gospodarsku krizu, a glavne teme preizbornih kampanja bila su gospodarska pitanja i duboke reforme političkog sustava. Premijer Brian Cowen, izuzetno nepopularan u Irskoj, morao je otići sa čela stranke 22. siječnja.

SARAJEVO - Zamjenik američke državne tajnice James Steinberg doputovat će u posjet BiH. Kako je najavljeno, sastat će se s dužnosnicima i političkim čelnicima kako bi potaknuli brzo formiranje vlasti koja može donijeti napredak reformama na europskom i euroatlantskom putu.

KAIRO - Muslimansko bratstvo i druge političke skupine pozvale su na još jedan mimohod na središnjem kairskom trgu Tahriru gdje će tražiti uspostavu nove vlade.

Dežurni:

Noć: Damir Muštović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙