FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 24. veljače

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 24. veljače 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 24. veljače koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović na Pravnom će fakultetu održati predavanje o pravnom i društvenom nasljeđu Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. Josipovićev će govor biti uvodno izlaganje na međunarodnoj konferenciji koju organizira Pravni fakultet u suradnji s Hrvatskom udrugom za europsko kazneno pravo i Beogradskim centrom za ljudska prava. Na konferenciji će, između ostalih, sudjelovati i Howard Morrison, sudac Međunarodoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju ( 9 sati, Pravni fakultet u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

SISAK - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će uništavanju malokalibarskog i laganog oružja u okviru zajedničkog projekta UNDP-a i Ministarstva unutarnjih poslova. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića te ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, šefa Delegacije Europske unije u RH Paula Vandorena, koordinatorice Ujedinjenih naroda i stalne predstavnice Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj Louise Vinton i potpredsjednika Uprave CMC Sisak za proizvodnju Gerharda Bunemanna (12 sati, Čeličana CMC Sisak, Željezara Sisak).

ZAGREB - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sastat će se s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata državne razine, potpisnicama Sporazuma o suradnji i zajedništvu (16 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (14 sati, Banski dvori).

ZAGREB/VUKOVAR - Hrvatski branitelji Danko Maslov i Petar Janjić, koje srbijansko državno odvjetništvo tereti u istom predmetu kao i Tihomira Purdu, na zahtjev odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu, trebali bi odvojeno biti saslušani u Zagrebu i Vukovaru, doznaje se od njihova branitelja Krešimira Krsnika. Maslova i Janjića Srbija tereti za ratni zločin nad civilima u Vukovaru 1991., a s njima je suosumnjičenik i hrvatski branitelj Tihomir Purda koji je u ponedjeljak saslušan u državnom odvjetništvu BiH, također na zahtjev odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu. Maslov bi trebao biti saslušan na zagrebačkom županijskom sudu u 9 sati, a Janjić na županijskom sudu u Vukovaru u 13,30 sati, rekao je Krsnik. Uz županijske državne odvjetnike iz Zagreba i Vukovara na ispitivanju će biti istražni sudac i tužitelj višeg suda u Beogradu.

SPLIT - Tematska sjednica Gradskog vijeća o zaštiti park-šume Marjan (9 sati). Inicijativa za Marjan pozvala je građane Splita da se pola sata uoči početka tematske sjednice Gradskog vijeća okupe ispred zgrade Gradske uprave i na taj način, kako se navodi u pozivu, podsjete gradske vijećnike kome pripada park-šuma Marjana i kome su oni izabrani da služe.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙