FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Helsinški odbor pozvao reisa Cerića da odbije Gadafijevu donaciju

Autor: zkre
MOSTAR, 23. veljače 2011. (Hina) - Član Helsinškog odbora za ljudska prava u BiH Almir Terzić pozvao je u srijedu poglavara Islamske zajednice u BiH reisa Mustafu Cerića da odbije donaciju koju je libijski čelnik Moamer Gadafi odobrio za izgradnju upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu zbog krvoprolića u Libiji.

U pismu upućenom reisu Ceriću, iz Helsinškog odbora za ljudska prava su istaknuli da "nekome tko je na čelu režima koji vrši teror nad vlastitim narodom, nije mjesto među dobročiniteljima".

"S obzirom da se ovdje radi o zaštiti časti i ugleda Rijaseta, odnosno cjelokupne Islamske zajednice u BiH, koja je, nadam se, važnija od donacije, molim Vas i pozivam da razmotrite ovo iskreno obraćanje", napisao je Terzić poglavaru Islamske zajednice u BiH.

U pismu Helsinškoga odbora poziva se reisa Cerića da upravnu zgradu ne nazove vakufom Moamera Gadafija, kako su to objavili mediji iz BiH, koji su naveli da je libijski čelnik najavio da će izdvojiti više milijuna maraka za izgradnju ove zgrade.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙