FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 24. veljače

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 24. veljače:

ZAGREB - Nastavak 22. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

SISAK - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će uništavanju malokalibarskog i laganog oružja u okviru zajedničkog projekta UNDP-a i Ministarstva unutarnjih poslova. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića te ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, šefa Delegacije Europske unije u RH Paula Vandorena, koordinatorice Ujedinjenih naroda i stalne predstavnice Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj Louise Vinton i potpredsjednika Uprave CMC Sisak za proizvodnju Gerharda Bunemanna (12 sati, Čeličana CMC Sisak, Željezara Sisak).

ZAGREB/VUKOVAR - Hrvatski branitelji Danko Maslov i Petar Janjić, koje srbijansko državno odvjetništvo tereti u istom predmetu kao i Tihomira Purdu, na zahtjev odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu, trebali bi odvojeno biti saslušani u Zagrebu i Vukovaru, doznaje se od njihova branitelja Krešimira Krsnika. Maslova i Janjića Srbija tereti za ratni zločin nad civilima u Vukovaru 1991., a s njima je suosumnjičenik i hrvatski branitelj Tihomir Purda koji je u ponedjeljak saslušan u državnom odvjetništvu BiH, također na zahtjev odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu. Maslov bi trebao biti saslušan na zagrebačkom županijskom sudu u 9 sati, a Janjić na županijskom sudu u Vukovaru u 13,30 sati, rekao je Krsnik. Uz županijske državne odvjetnike iz Zagreba i Vukovara na ispitivanju će biti istražni sudac i tužitelj višeg suda u Beogradu.

ZAGREB - Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec trebao bi svjedočiti na ponovljenom suđenju bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju "Mali maestro" (9 sati, Županijski sud). Gotovčeva obrana tražila je Polančecovo svjedočenje jer je bio i predsjednik Upravnog odbora HFP-a i na taj način pretpostavljen Gotovcu, kojega se tereti da je Staniću omogućio da mimo tržišnih uvjeta stekne dionice tvrtki u vlasništvu HFP-a. Polančec je na ovom suđenju trebao svjedočiti prije mjesec dana, ali je u isto vrijeme, kao optuženik, bio na sjednici optužnog vijeća u aferi Spice.

SPLIT - Tematska sjednica Gradskog vijeća o zaštiti park-šume Marjan (9 sati). Inicijativa za Marjan pozvala je građane Splita da se pola sata uoči početka tematske sjednice Gradskog vijeća okupe ispred zgrade Gradske uprave i na taj način, kako se navodi u pozivu, podsjete gradske vijećnike kome pripada park-šuma Marjana i kome su oni izabrani da služe.

ZAGREB - Predstavljanje kulturno-povijesnog vodiča "Židovski Zagreb". O vodiču će govoriti predstavnica židovske nacionalne manjine Grada Zagreba Sanja Zoričić Tabaković, predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus, direktor AGM-a Bože Čović, te Andrea Feldman, Žarko Puhovski i drugi. Autori vodiča Aleksander Laslo i Snješka Knežević održat će video prezentaciju vodiča. Knežević je rekla da se vodič sastoji od postera koji zapravo pokazuje sve ono što je bitno znati o Židovskoj općini Zagreb i njezinoj povijesti (18,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Marko Curać

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙