FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IFC: radionica o javno-privatnom partnerstvu u sektoru kogeneracije

Autor: dsta
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - U organizaciji Međunarodne financijske korporacije (IFC), članice Grupe Svjetske banke, i uz potporu Švicarskog državnog tajništva za gospodarstvo (SECO) Zagrebu je danas održana radionica o javno-privatnom partnerstvu u sektoru kogeneracije.

Sudionici iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Makedonije i Albanije razmijenili su iskustva i mišljenja o pitanjima uključenosti privatnih poduzeća u projekte kogeneracije u regiji kao i najboljim primjerima iz svijeta, priopćeno je iz IFC-a.

"IFC podržava vlade u regiji jugoistočne Europe kako bi uključile privatni sektor u razvoj infrastrukturnih projekata", rekao je Georgi Petrov, regionalni šef IFC-a za javno-privatne transakcije.

"Sudionici su imali priliku raspraviti pravne i regulatorne uvjete u jugoistočnoj Europi, kao i tehničke, financijske i operativne aspekte javno-privatnog partnerstva u sektoru kogeneracije", rekao je Denis Knobel, švicarski veleposlanik u Republici Hrvatskoj.

Kogeneracija označava korištenje elektrana za paralelnu proizvodnju električne energije i topline. Sve elektrane emitiraju određenu količinu topline ili pare prilikom proizvodnje električne energije, a ta toplina može biti jednostavno ispuštena u okoliš ili može biti iskorištena u industrijske svrhe odnosno za grijanje.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙