FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićeni porečki provalnici

Autor: dspo
PLOVANIJA, 22. veljače 2011.(Hina) - Istarska i riječka policija razotkrila je šesteročlanu skupinu, od kojih je pet iz Poreča i jedan sa srbijanskim i slovenskim državljanstvom, zbog pucnjave kod casina u Plovaniji u lipnju prošle godine, izvijestila je danas istarska policija.

Među njima je i 26-godišnjak iz Poreča, osumnjičen da je provaljivao u bankomate u Tinjanu i Svetom Lovreču u siječnju i veljači ove godine, koji je bio u bijegu. Policija je nakon istrage istražnom sucu Županijskog suda u Puli privela četiri osobe.

Kako je javila policija, tridesetrogodišnjak iz Poreča, osumnjičen za pokušaj ubojstva i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na parkiralištu casina u Plovaniji, izdržava zatvorsku kaznu u Austriji, a 42-godišnji srbijanski i slovenski državljanin u bijegu je te policija za njim traga.

Istarska je policija utvrdila osnovanu sumnju da je 33-godišnjak iz Poreča 4. lipnja prošle godine oko 22 sata na parkiralištu casina ispalio nekoliko hitaca prema 33-godišnjaku iz Zagreba. U pucnjavi je oštećen automobil u kojem se Zagrepčanin nalazio te stakla na casinu. Prijeporni pištolj je 33-godišnjak dao na čuvanje 31-godišnjaku iz Poreča pa je i on počinio kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Nadalje, utvrđeno je da je skupina u studenom pretprošle te u srpnju, kolovozu i rujnu prošle godine provalila u nekoliko obiteljskih kuća i poslovni prostor na porečkom i pazinskom području te ukrala zlatninu, skupocjene satove, oružje, tehničku opremu te skupu odjeću.

U pucnjavi ispred casina u Plovaniji nitko nije ozlijeđen, a oštećen je "mercedes" i staklene stijene casina.

(Hina) xdspo ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙