FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 22. veljače

Autor: mbuj
ZAGREB, 21. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 22. veljače:

ZAGREB - U Hrvatskom saboru održat će se sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Na dnevnom red su izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva za 2010. i izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za 2010. (13 sati, Dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na suđenju za izvlačenje 3,7 milijuna eura iz Hrvatskih željeznica (HŽ) preko sestrinske tvrtke Agit svoju bi obranu trebala početi iznositi direktorica Agita Biserka Robić. USKOK-ovom optužnicom tereti se zajedno s bivšim predsjednikom uprave HŽ-Holdinga Davorinom Kobakom, suradnikom u Agitu Andrijom Sarićem te bivšim direktorom Željeznica Srbije Vladimirom Vasiljevićem. Optuženi su za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno izvlačenje novca iz HŽ-a te za prikrivanje protuzakonito dobivenog novca (9 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare SDP-a na temu vladinog prijedloga Zakona o policiji. Na konferenciji će govoriti član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan (11 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskih laburista - Stranke rada na temu: "Završetak akcije Hrvatskih laburista - Stranke rada 'Pišite vladi - ostavka!'". O akciji i broju prikupljenih potpisanih pisama kojima građani Republike Hrvatske traže ostavku od vlade, na konferenciji će govoriti predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar (12 sati, Ured središnjice stranke, Ilica 108).

ZAGREB - Gradska skupština Zagreba razmotrit će na sjednici izvješće o radu gradonačelnika Milana Bandića i gradske uprave od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. te izvješće o stanju imovine Grada Zagreba od siječnja 2008. do lipnja 2010. u kojem se opetovano ukazuje na probleme s rješavanjem stvarno-pravnog statusa nekretnina. Skupština će biti obilježena izuzetno opsežnim dnevnim redom od 46. točaka među kojima će biti i prijedlog izmjena i dopuna odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Slobodne carinske zone Jankomir, a bit će predložen i zaključak o kupnji nekretnina za izgradnju produžene Branimirove ulice u Sesvetama, od Zagrebačke do Brestovečke ceste (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - U Hrvatskom institutu za povijest održat će se okrugli stol "Hrvatska tužba za genocid (povijesne i pravne činjenice)" na inicijativu Udruge pravnika "Vukovar 1991.", u suradnji s Hrvatskim žrtvoslovnim društvom, Hrvatskim institutom za povijest i Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata. Na okruglom stolu govoriti će predsjednik Udruge pravnika "Vukovar 1991" Zoran Šangut, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović, Željko Horvatić i drugi (10 sati, Hrvatski institut za povijest, Zlatna dvorana, Opatička 10).

ZAGREB - Svečano obilježavanje Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. O Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u 2010. govorit će glavni ravnatelj Tihomil Maštrović. Nakon toga, Maštrović i rektor zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš potpisat će Sporazum o suradnji između Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Sveučilišta u Zagrebu. Na svečnosti će, između ostaloga, biti predstavljeni i projekti Knjižnice - Središnji sustav autorske naknade, Hrvatski arhiv weba i Korisnički vodič Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Bit će otvorena i izložba Značajne prinove Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u 2010. (12 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Dodjela nagrada i diploma Hrvatskog arheološkog društva za 2010. upriličit će se u prostorijama Matice hrvatske. Godišnja Nagrada "Josip Brunšmid" bit će uručena Sanjinu Miheliću za izložbu "Arheologija i turizam" te Ivoru Karavaniću i Ivoru Jankoviću za knjigu "Osvit čovječanstva". Diploma počasnog članstva Društva bit će predana Isabel Rodá de Llanza, ravnateljici Instituta Catala d' Arqueologia Classica u Tarragoni (13 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Marko Curać

navečer - Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙