FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Bojani Pejkić odgođeno do kraja ožujka

Autor: amat
ZAGREB, 17. veljače 2011. (Hina) - Suđenje bivšoj službenici u Upravi za upravne i inspekcijske poslove Ministarstva unutarnjih poslova Bojani Pejkić, optuženoj da se protuzakonitom posredovanjem domogla oko 130 tisuća kuna danas je odgođeno, a nova bi se rasprava trebala održati krajem ožujka.

Službeni početak suđenja odgođen je zbog bolesti jednog odvjetnika i člana sudskog vijeća pa bi se optužena službenica i dvoje suoptuženika o USKOK-ovim optužbama trebali očitovati 29. ožujka.

Bojana Pejkić se tereti da je od druge polovice 2009. do siječnja prošle godine kao policijska službenica za pravne i inspekcijske poslove primila najmanje 100.000 kuna kako bi korištenjem svog položaja požurivala rješavanje predmeta u MUP-u, policijskim upravama, policijskim postajama i na Upravnom sudu.

USKOK tvrdi da je riječ o ukupno 13 slučajeva u kojima su stranke podnosile zahtjeve za privremene boravke, stalne boravke, državljanstva i tužbe zbog poništenja rješenja Ministarstva.

Osim toga na teret joj se stavlja da je od početka studenoga 2009. do 20. siječnja 2010. u dva navrata primila ukupno 29.000 kuna kako bi svom suoptuženiku omogućila da sklopi ugovor s Ministarstvom koji se mogao sklopiti samo putem javnog natječaja.

Optužnica protiv Bojane Pejkić, koja je prije zaposlenja u MUP-u bila i pomoćnica ministrice pravosuđa, podignuta je u svibnju prošle godine, a na zagrebačkom Županijskom sudu potvrđena sedam mjeseci kasnije.

Uz ispitivanje svjedoka na suđenju bi se trebale pregledati i snimke ispitivanja optuženih u USKOK-u.

(Hina) xam yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙