FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 17. veljače

Autor: jnah
ZAGREB, 17. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) za četvrtak, 17. veljače

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela kojima bi se omogućilo podnošenje zahtjeva za pokretanjem postupka radi ostvarenja novčane naknade i elektroničkom poštom i usmeno na zapisnik. Time bi se Zakon o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela, donesen 2008. godine, uskladio sa Zakonom o općem upravnom postupku, kojim su već predviđene takve mogućnosti (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6). Saborsko Predsjedništvo, zajedno s predstavnicima svih parlamentarnih klubova, poslijepodne će se iza zatvorenih vrata okupiti na temu "Rasprava o pitanjima važnim za rad Hrvatskog sabora" (u 14 sati). Oni bi trebali razmotriti kako spustiti političke tenzije u sabornici.

(*) ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (u 14 sati, u Banskim dvorima, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Ured za nacionalne manjine u suradnji s Vijećem Europe organizira okrugli stol "Romi u Hrvatskoj - integracija Roma u hrvatskog društvo", na kojemu će biti govora o ostvarivanju prava romske nacionalne manjine i nastavku promicanja kampanje Vijeća Europe "Dosta", o borbi protiv diskriminacije Roma u Europi. Sudionicima će biti predstavljena i knjiga "Romi u Europi" Jeana-Pierrea Liegeoisa (10 sati, hotel Palace).

ZAGREB - "Novo domoljublje", tema je konferencije za novinare na kojoj će govoriti predsjednik HSLS-a Darinko Kosor (11 sati, prostorije HSLS-a, Zrinjevac 17/I).

ZAGREB - Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK) priređuje konferenciju za novinare u povodu izmjena zakona o vodama. Govorit će, među ostalim, tajnik Komisije "Iustitia et pax" HBK dr. Gordan Črpić, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira fra Mijo Džolan, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever i drugi (10,30 sati, Tribine grada, Kaptol 27).

ZAGREB - Knjiga "Treća strana Hladnog rata" povjesničara Tvrtka Jakovine bit će predstavljena u Muzeju Mimara. Govorit će, među ostalim, Budimir Lončar, Hidajet Biščević i Tihomir Ponoš i drugi (18 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - "Katedrala Svetog Jakova u Šibeniku", naziv je knjige Predraga Markovića koja će biti predstavljena u Društvu hrvatskih književnika (DHK), a o njoj će govoriti Joško Belamarić, Milan Pelc, Igor Fisković i drugi (13 sati, DHK, Trg bana Jelačića 7).

ZAGREB - U Umjetničkom paviljonu bit će otvorena izložba akademske slikarice Dubravke Lošić "Palindromija/ Između zemlje i neba". Lošić je diplomirala 1988. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ferdinanda Kulmera, a živi i radi u Dubrovniku (19 sati, Trg kralja Tomislava 22).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv stigao nakon prvog emitiranja najave događaja za četvrtak, 17. veljače.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Neven Leskovar

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙