FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobjeda Juga, poraz Mladosti

Autor: dlug
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - U susretu prvog kola B četvrtfinalne skupine Eurolige vaterpolisti Mladosti su poraženi na svom plivalištu od najbolje i najskuplje momčadi svijeta Pro Recca 5:9, dok je Jug Croatia osiguranje u Dubrovniku pobijedio Budvu M:tel 10:6.

Mladost se u derbiju prvog četvrtfinalnog kola protiv najskuplje momčadi na svijetu držala u prvom poluvremenu, no u nastavku susreta prevagnula je kvaliteta Pro Recca koji u svojim redovima ima niz vrhunskih majstora. Momčad iz Recca je u ovom trenutku najskuplja i najkvalitetnija, praktički 'reprezentacija svijeta' i njihova pobjeda na Savi je bila očekivana. Mladost je sredinom druge trećine imala dva gola viška (3:1), dok je na poluvremenu rezultat bio 4:4. No uslijedila je talijanska serija od 4:0 i Pro Recco je uoči zadnje dionice pobjegao na četiri gola viška (8:4). U posljednjoj dionici 'žapci' su uspjeli tek ublažiti poraz na konačnih 5:9.

Najefikasniji igrač u zagrebačkim redovima bio je Hinić sa tri gola, dok je Pavić na vratima sakupio 12 obrana. Pro Recco su predvodili Zloković sa tri i naš Burić s dva gola.

Jug je za razliku od Mladosti stigao do prvih bodova u drugom krugu natjecanja. Dubrovčani su kod kuće slavili protiv Budve 10:6 i nastavio stopostotni niz u Europi. Nakon izjednačene prve četvrtine (2:2), Jug je u drugoj dionici stvorio tri gola viška što je znalački sačuvao do konca susreta. Jug su predvodili Sutić i Sandro Sukno sa po tri gola, dok je prvi strijelac Budve bio Danilović sa dva gola.

Večeras nastupa i treći hrvatski predstavnik u Euroligi, Primorje Erste banka u Rijeci dočekuje Vasas u dvoboju B skupine.

MLADOST - PRO RECCO 5:9 (1:1, 2:3, 1:4, 1:1)

ZAGREB. Bazen Mladosti - 2.000 gledatelja; Suci: Koganov iz Arzebejđana i Levin iz Izraela.

MLADOST: Pavić, Vukičević, Perić, Letica, Petković, Živković, Udovičić 1, Brlečić, Karač, Muslim 1 (1), Hinić 3, Buljubašić, Lončar.

PRO RECCO: Tempesti, Burić 2, Madaras, Perrone 1, Kasas 1, Felugo, Filipović, Figlioli 1, Gitto, Zloković 3, Ivović 1, Molina, Nikić.

PETERCI: Mladost 1/1 , Pro Recco - 0

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 6/1, Pro Recco 9/6.

JUG CO - BUDVA 10:6 (2:2, 4:1, 1:3, 3:0)

DUBROVNIK. Plivalište Gruž - 500 gledatelja; Suci: Gyorgy Kan (Mađarska) i Vasileiou Nikolaos (Grčka)

JUG CO: Nižić, Vranješ, Sutić 3, S. Sukno 3, Joković 2, Seman, Marković, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 1, Šutalo.

BUDVA: Šefik, Petrović 1, Bašić, Danilović 2, Boyd, Tičić, Pejaković, Pasković 2, Vukčević, Žanetić 1, Miković, Jokić, Lazović.

PETERCI: Jug CO: 2 /2, Budva: 2 / 1

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO: 11/4, Budva 7/2

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙