FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen: Novi sukobi studenata i pristaša vlasti

Autor: vrad
SANA, 16. veljače 2011. (Hina/AFP) - Najmanje je četvero prosvjednika ozlijeđeno u srijedu u Jemenu u sukobima studenata koji traže rušenje režima i pristaša vlasti, koji traju četvrti dan zaredom.

Troje novinara, među kojima fotografa agencije Associated Press i kamermana mreže Al Arabije sa sjedištem u DubaIju, pretukli su pristaše Općeg narodnog kongresa (CPG, stranka na vlasti) u gušenju studentskih prosvjeda.

Pristaše predsjednika Ali Abdalaha Saleha naoružani batinama, bodežima i kamenjem, navalili su na studente čim su ovi izašli sa sveučilišta, pokušavajući se uputiti prema predsjedničkoj palači na trgu Sabinu.

Studenti - njih nekoliko stotina - uzvratili su bacajući kamenje na napadače koji su ih zatim gonili do kampusa, gdje je policija zapucala u zrak kako bi rastjerala sukobljene strane.

U utorak je oko 3.000 prosvjednika, uglavnom studenata, već bilo pokušalo uputiti se prema predsjedničkoj palači prije nego su ih pristaše CPG grubo rastjerali. "Razbijači iz CPG neće nas spriječiti da nastavimo našu mirnu revoluciju", rekao je vođa studentskog saveza Radvan Masud.

Parlamentarna oporba koja je odlučila nastaviti dijalog s režimom nije se pridružila tim prosvjedima protiv Saleha koji je na vlasti već 32 godine.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙