FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 13. veljače

Autor: kgab
ZAGREB, 12. veljače 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za nedjelju, 13. veljače:

ŽENEVA - Švicarci se izjašnjavaju o prijedlogu zabrane držanja oružja u njihovim domovima, što je praksa u toj zemlji koja doktrinu vojne obrane temelji na sposobnosti mobiliziranja pričuvnog sastava. Osim toga, prema postojećem zakonu o oružju, osobe s 18 godina mogu u određenim uvjetima posjedovati oružje. Ministarstvo obrane procjenjuje da je nekih dva milijuna komada vatrenog oružja u optjecaju u Švicarskoj Konfederaciji, a to znači po jedan komad oružja na nešto više od tri stanovnika. K tomu je oko 240.000 komada oružja neprijavljeno. Da bi inicijativa prošla, mora je prihvatiti većina Švicaraca i većina kantona.

RIM - U Italiji su najavljeni prosvjedi protiv premijera Silvija Berlusconija koji je optužen da je plaćao seksualne usluge maloljetnoj osobi. Tužitelji u Milanu tvrde da je Berlusconi plaćao seksualne usluge "znatnom" broju djevojaka, uključujući i 17-godišnju Marokanku Karimu El Mahroug, plesačicu u jednom noćnom klubu, poznatu po nadimku Ruby. Najveći prosvjedi očekuju se u Rimu i Milanu.

LOS ANGELES - 53. dodjela glazbenih nagrada Grammy na kojoj se "bijeli reper" Eminem, nominiran u deset kategorija, nada konačnoj potvrdi uspješnog povratka na scenu nakon nekoliko godina tišine i liječenja od ovisnosti. Nominiran je za najbolji album (Recovery) i najbolju pjesmu (Love the Way You Live, u duetu s Rihannom). Među nominiranima za više nagrada Grammy su i rođeni Havajćanin Bruno Mars, reper Jay-Z, country trio Lady Antebellum i Lady Gaga. Mladi Kanađanin Justin Bieber u utrci je za otkriće godine s albumom My World. Najbolji rock album odabrat će se između Jeffa Becka, Musea, Pearl Jama, Toma Pettyja and The Heartbreakers te veterana Neila Younga. U utrci za najbolje pjevače su i sigurni aduti poput Beyonce, Nore Jones, Michaela Bublea, Adama Lamberta i Johna Mayera. "Oscari" za glazbu dodjeljuju se glazbenicima, pjevačima i skupinama u više od 100 kategorija na maratonskoj svečanosti čiji se samo zadnji dio emitira na televiziji. Michael Jackson, preminuo u lipnju 2009., natječe se postumno u kategoriji najboljeg pop pjevača za naslov "This is it".

LONDON - Dodjela nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA). Film Kraljev govor u kojemu Colin Firth glumi kralja Georgea VI., osvojio je 14 nominacija BAFTA-e, a drama Crni labud dobila je 12 nominacija. Nakon njih slijedi film Početak, u kojemu glumi Leonardo Di Caprio, s devet nominacija te 127 Hours i True Grit s po osam nominacija. Film Društvena mreža, koji je osvojio četiri Zlatna globusa, uključujući i onaj za najbolji film, dobio je šest nominacija. Britanski glumac Christopher Lee, najpoznatiji po ulogama u klasičnim filmovima strave kao što je Drakula, dobit će nagradu za životno djelo, a filmovi o Harryju Potteru dobit će nagradu za doprinos kinematografiji.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙