FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup kemičara i kemijskih inženjera

Autor: dmak
ZAGREB, 11. veljače 2011. (Hina) - Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera održava se u Zagrebu od 13. do 16. veljače u organizaciji Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Hrvatskog kemijskog društva (HKD), priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću zagrebačkog sveučilišta.

Taj XXII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera svečano će biti otvoren u nedjelju, 13. veljače u 17 sati u Kongresnoj dvorani Kaptol hotela Four Points by Sheraton Panorama (Trg Krešimira Ćosića 9), nakon čega će uslijediti radni dio programa. Službeni jezici Skupa su hrvatski i engleski.

U okviru Skupa bit će predstavljene znanstvene i stručne djelatnosti iz područja kemije, kemijskog inženjerstva i srodnih znanstvenih disciplina s naglaskom na promicanje interdisciplinarnosti te primjenu znanosti u razvoju naprednih materijala, zaštiti okoliša i razvoju održivih tehnologija.

Očekuje se sudjelovanje velikog broja uglednih međunarodnih i domaćih znanstvenika koji će održati niz predavanja. Dobitnica Nobelove nagrade za kemiju za 2009. godinu Ada E. Yonath održat će predavanje pod nazivom "The amazing ribosome, its tiny enemies and hints about its origin", u srijedu, 16. veljače u 9 sati u Kongresnoj dvorani Kaptol.

Dan ranije, u utorak 15. veljače, Yonath će se susresti s rektorom Sveučilišta u Zagrebu Aleksom Bjelišem u Rektoratu, a očekuje se da će ju tijekom svoga boravka u Zagrebu primiti predsjednik Republike Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

U okviru skupa bit će obilježeno nekoliko obljetnica - 85 godina časopisa Croatica Chemica Acta, 60 godina časopisa Kemija u industriji te 25 godina časopisa Chemical and Biochemical Engineering Quarterly. Uz predavanja istaknutih međunarodnih i domaćih znanstvenika, bit će postavljena izložba znanstvene i tehničke opreme na kojoj će kemijske tvrtke predstaviti svoje proizvode.

Uz predsjednika Republike i hrvatsku vladu jedan od pokrovitelja XXII. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera je zagrebačko sveučilište, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙