FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deloitte: Prihodi 20 vodećih klubova preko 4 milijarde eura

Autor: rsal
ZAGREB, 11. veljače 2011. (Hina) - Ukupan prihod 20 najvećih svjetskih nogometnih klubova po prvi put premašuje 4 milijarde eura, objavio je Deloitte u svojem izvještaju navodeći kako su klubovi ostvarili prihod od 4.3 milijarde eura, što je porast od 8 posto u odnosu na prošlu godinu.

Već šestu godinu za redom, Real Madrid je vodeći klub na Deloitteovoj listi, a "Kraljevskom klubu" sada nedostaju samo dvije godine na vrhu da dostigne osmogodišnju uzastopnu vladavinu Manchester Uniteda na ovoj listi, koja je počela u sezoni 1996/1997. Barcelona je zadržala drugo mjesto.

Real Madrid je ostvario prihod koji je za 41 milijun eura veći od prihoda Barcelone u sezoni 2009/2010, iako bi Barcelonin prihod u sljedećem izdanju trebao premašiti iznos od 400 milijuna eura, s obzirom na prvi plaćeni višegodišnji sponzorski ugovor za promociju na nogometnim dresovima od rekordnih 165 milijuna eura.

Svi klubovi s ovogodišnje Top 20 ljestvice dolaze iz Lige petice, pri čemu je Engleska zastupljena sa sedam klubova, Njemačka i Italija s po četiri kluba, Španjolska s tri i Francuska s dva kluba.

"Dvadeset vodećih klubova, osim njih troje, ostvarili su rast prihoda u sezoni 2009/10., te time pokazali otpornost prema recesiji. Vodeći klubovi su dokazali da se, zahvaljujući velikoj i lojalnoj navijačkoj bazi, sposobnosti privlačenja televizijskih gledatelja te dobrim odnosima s korporativnim partnerima, mogu nositi s ekonomskim izazovima“ komentira Dan Jones, partner u Deloitteovom Odjelu za sport.

Engleska je zadržala poziciju zemlje sa najviše zastupljenih klubova, njih čak sedam. Manchester United, Arsenal i Chelsea zadržali su prošlogodišnje pozicije, točnije treću, petu i šestu poziciju, dok je Liverpool pao za jedno mjesto, zauzevši osmo mjesto.Manchester City postigao je najveći uspeh na ovogodišnjoj listi, popevši se sa 20. na 11. mjesto, a taj klub je također zabilježio rekordni prihod u iznosu od 153 milijuna eura ili čak 44 posto više od prošle godine.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙