FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 11. veljače 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Bivši kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger najavio je u četvrtak da će se vratiti svojoj prirodnoj ulozi hollywodskog akcijskog junaka. "Imam uzbudljive vijesti", napisao je Schwarzenegger na svom Twitteru. "Moji prijatelji iz CAA već me sedam godina pitaju kad će moći potvrdno odgovoriti na filmske ponude. Danas sam im dao zeleno svjetlo", dodao je 63-godišnji glumac austrijskog podrijetla. Creative Artists Agency (CAA) je agencija koja se brine za Schwarzeneggerovu karijeru. Njegova politička karijera - dva uzastopna mandata na položaju kalifornijskog guvernera - završila je prošli mjesec, što je potaknulo spekulacije o mogućem povratku na filmska platna slavnog akcijskog heroja, najpoznatijeg po ulogama u filmskom serijalu Terminator.

BERLIN

Svečanom projekcijom američkog filma "True Grit" redatelja Ethana i Joela Coena u četvrtak navečer u Berlinu je službeno započeo 61. međunarodni filmski festival, popularno nazvan Berlinale. "Veselimo se što 61. Berlinale možemo proglasiti otvorenim", rekli su predsjednica ovogodišnjeg žirija Berlinalea Isabella Rossellini i direktor festivala Dieter Kosslick. Prije toga Rossellini je pročitala pismo iranskog redatelja Jafara Panahija koji je treba sudjelovati u radu ovogodišnjeg žirija ali je prije nekoliko mjeseci uhićen u Iranu i osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu. Gostima u Berlinale Palastu obratio se i gradonačelnik Berlina Klausa Wowereit te njemački državni tajnik za kulturu Bernd Neumann.

SYDNEY

Australske krokodile duboko je uznemirio snažan ciklon prošlog tjedna na sjeveroistoku zemlje i oni su danima ostali šćućureni pod vodom bez hrane, rekli su u petak dužnosnici rezervata. Dvanaest krokodila u prirodnom rezervatu Billabong, od koji su neki dulji od četiri metra, trebalo je nekoliko dana da se oporave od prolaska Yasija, snažnog ciklona koji je pogodio sjeveroistok zemlje 3. veljače. "Traumatizirani su. Ostaju pod vodom i ne izlaze niti da bi ulovili hranu", rekao je jedan dužnosnik parka, prenijela je australska agencija AAP. U tom ciklonu, najgorem u blizu 100 godina, koliko je poznato nije bilo stradalih životinja.

WASHINGTON

Bucmasti 53-godišnji Amerikanac kojeg unuci zovu "tatica Mike" u četvrtak je priznao da je u dvije godine opljačkao 26 banaka i iz njih ukrao 84.000 dolara zbog čega će sljedećih 25 godina provesti u zatvoru. Michael Mara je pred saveznim sudom Virginije priznao da je u dvije godine obišao banke u 15 država, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa u priopćenju. Nadzorne kamere su ga snimile kako s tamnim naočalama na nosu prilazi šalterima i službenicima dodaje cedulju s porukom da mu predaju novac, nakon čega bi se mirno udaljio.

BRUXELLES

Sud u belgijskom gradu Verviersu naredio je jednom vozaču da u svoje vozilo ugradi uređaj koji sprječava pokratanje motora u slučaju kada je vozač pod utjecajem alkohola ili će u suprotnom ostati bez vozačke dozvole na godinu dana, objavio je belgijski institut za sigurnost na cestama (IBSR). To je prva takva presuda u Belgiji, gdje je zakonska odredba o ugradnji "alkolocka" stupila na snagu u prosincu prošle godine. Belgija je druga europska zemlja, nakon Finske, koja je donijela takav zakon. Alkolock je uređaj koji prisiljava vozača da obavi alko-test kada sjeda za upravljač i ako je test pozitivan, uređaj blokira pokretanje motora.

LOS ANGELES

Mlada garda i živuće legende sjevernoameričke glazbe u nedjelju će se u Los Angelesu boriti za premoć na 53. dodjeli glazbenih nagrada Grammy kojoj će prisustvovati Mick Jagger, Bob Dylan, Barbra Streisand, Justin Bieber, Eminem, Katy Perry i Lady Gaga. "Bijeli reper" Eminem, nominiran u deset kategorija, nada se konačnoj potvrdi uspješnog povratka na scenu nakon nekoliko godina tišine i liječenja od ovisnosti. Nominiran je za najbolji album (Recovery) i najbolju pjesmu (Love the Way You Live, u duetu s Rihannom). Među nominiranima za više nagrada Grammy su i rođeni Havajćanin Bruno Mars, reper Jay-Z, country trio Lady Antebellum i Lady Gaga. Mladi Kanađanin Justin Bieber u utrci je za otkriće godine s albumom My World.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙