FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Lakersima derbi, Allenu rekord u tricama

Autor: rsal
BOSTON, 11. veljače 2011. (Hina/Reuters) - U reprizi finala prošlogodišnjeg playoffa NBA lige LA Lakersi su u Bostonu slavili protiv Celticsa s 92:86, a košarkaš Bostona Ray Allen ušao je u povijest kao čovjek s najviše postignutih trica u povijesti lige.

Lakersi su uzvratili Bostonu za domaći poraz prije nekoliko dana, iako su u prvom poluvremenu zaostajali i petnaest koševa. U drugom dijelu je nezaustavljiv Kobe Bryant (23), koji je u tom periodu igre ubacio 20 koševa, a imao je i raspoložene suigrače Pau Gasola (20, 10 skokova) i Lamara Odoma (10, 12 skokova), te veliku prednost u skoku.

Boston je predvodio Ray Allen (20), koji je bio i prvo ime utakmice jer se upisao u knjigu NBA rekorda kao najbolji "tricaš". Allenu su do obaranja rekorda čuvenog strijelca Indiane Reggiea Millera nedostajale dvije trice, a to je ostvario već u prvoj četvrtini, pa sada njegov rekord iznosi 2.562 "trice".

"Bilo mi je skoro neugodno koliko se pažnje posvećivalo mojim tricama. Rekord je sada oboren i sada se svi možemo posvetiti utrci za naslov", kazao je Allen, koji je član Celticsa zadnje četiri godine, a prije toga je sedam sezona igrao za Milwaukee, te pet za Seattle.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙