FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozija ispred redakcije bugarskog lista

Autor: mtro
SOFIJA, 10. veljače 2011. (Hina/AFP) - Ispred redakcije bugarskog tjednika "Galeria" u Sofiji, koji je nedavno objavio potencijalno kompromitirajuće transkripte razgovora bugarskog premijera i ravnatelja carinske službe, u četvrtak ujutro odjeknula je eksplozija u kojoj nitko nije ozlijeđen.

U ekploziji 400 grama TNT-a oko pet sati ujutro u samom središtu Sofije pričinjena je samo materijalna šteta na vozilima parkiranima ispred redakcije.

Glavna urednica lista Kristina Patraškova izjavila je da se radi o očitom političkom zastrašivanju. List je nedavno objavio transkripte telefonskih razgovora premijera Bojka Borisova i ravnatelja državne carine Vanje Tanova. Iz njih se može saznati da bugarska vlada favorizira određene kompanije i pojedince u poslovanju, kao i da štiti nezakonitosti nekih od njih. Pretpostavlja se da je transkripte listu dostavio bivši dužnosnik bugarske službe sigurnosti koji je u međuvremenu optužen za korupciju, a osporena je i autentičnost nekih dijelova razgovora.

Baš danas u službeni posjet Bugarskoj stiže četvero europskih povjerenika, među kojima povjerenica za unutarnja poslove Cecilia Malmstroem. Europska komisija često kritizira Bugarsku zbog neučinkovitosti pravosuđa prema kriminalu i korupciji.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙