FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz pritvora pušten ubojica taksista

Autor: nbar
ZADAR, 9. veljače 2011. (Hina) - Iz pritvora zadarskoga Županijskog suda pušten je Elvis Šopić (23) kojemu se sudi za ubojstvo taksista Igora Ćustića.

Šopić je pušten pošto je Vrhovni sud prihvatio žalbu njegova branitelja zadarskog odvjetnika Smiljana Bakočevića koji se žalio na produljenje pritvora od još devet mjeseci.

Vrhovni je sud odluku donio u skladu s odredbama zakona o kaznenom postupku u kojem stoji kako optuženik najduže može biti pritvoren tri godine. Kako je Šopić u pritvoru duže od tri godine, a u tom razdoblju nije donesena pravomoćna sudska presuda, danas je oko 18 sati pušten iz pritvora.

Inače Šopiću, ubojici 30-godišnjeg taksista Igora Ćustića, već se dva puta ponavljalo suđenje. U prvom postupku osuđen je na 30 godina zatvora, ali je vrhovni sud tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje. U ponovljenu postupku, prihvativši naputke vrhovnog suda, sudsko je vijeće utvrdilo kako nije razjašnjen motiv te kako nije riječi o teškom ubojstvu, nego o tzv. običnom ubojstvu te ga osudilo na 15 godina zatvora.

Pravomoćnost te presude Šopić će čekati na slobodi.

Šopić je taksista Igora Ćustića ubio skraćenom sačmaricom potkraj siječnja 2008. na zabačenoj seoskoj cesti u Korlatu pokraj Benkovca i nakon toga zapalio automobil u kojem se nalazilo tijelo ubijenog Ćustića.

(Hina) xnbar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙