FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAZU: akademik Kusić predstavio svoje suradnike

Autor: ipet
ZAGREB, 9. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Zvonko Kusić istaknuo je na današnjem druženju s novinarima u palači Akademije da će ta vodeća hrvatska znanstvena ustanova nasljedovati avangardnost i vizionarstvo svojih utemeljitelja i prethodnika te biti otvorena za suradnju s medijima zadržavajući pri tomu sebi svojstven tradicijski okvir i razinu.

Zagovarajući veću otvorenost HAZU prema medijima akademik Kusić smatra da Akademija treba još više i ozbiljnje raditi jer je svjestan da u današnje vrijeme ozbiljnijim temama teže izboriti pozornost medija i u njima adekvatan prostor.

Ogroman potencijal koji ima HAZU nije dovoljno poznat javnosti zbog samozatajnosti rada velike većine članova pa se zato, rekao je Kusić, Akademija odlučila za novi i otvoreniji pristup javnosti u kojemu će nastojati ozbiljnost posla koji obavlja i postignute rezultate približiti javnost na dostupniji i zanimljiviji način.

Pri tomu, istaknuo je predsjednik HAZU, očekujemo suradnju medija jer se Akademija doista ne želi izuzeti iz društva već u njemu djelovati neovisno i izvan svake ideologije te tako, u skladu sa svojom tradicijom dugom stoljeće i pol i na tragu svojih utemeljitelja i prethodnika koji su stvarali identitet nacije, dati svoj prinos donošenju dugoročnih strateških rješenja za hrvatsko društvo.

Akademik Kusić predstavio je novinarima svoje najbliže suradnike - potpredsjednike akademike Velimira Neidhardta i Jakšu Barbića, glavnoga tajnika akademika Pavla Rudana, tajnike devet razreda HAZU te tajnika Slobodana Kaštelu zaželjevši svima dobru i kvalitetnu suradnju.

Novoj upravi Akademije počeo je 1. siječnja ove godine četverogodišnji mandat.

(Hina) xipet yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙