FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: predstavljen projekt "Priroda za budućnost"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 8. veljače 2011. (Hina) - Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić predstavio je danas u Dubrovniku tri milijuna kuna vrijedan prekogranični projekt turističkog unaprjeđenja prirodnih vrijednosti pod nazivom "Priroda za budućnost".

Župan Dobroslavić istaknuo je na konferenciji za novinstvo da Dubrovačko-neretvanska županija posredovanjem regionalne razvojne agencije DUNEA-e sudjeluje u 11 međunarodnih projekata vrijednih oko 15 milijuna kuna.

"Osim što smo osnovali ured u Bruxellesu, sudjelujemo u nizu projekata s Italijom, Slovenijom, Grčkom, Albanijom, BiH i Crnom Gorom", istaknuo je župan. Projekt "Priroda za budućnost" jedan je od prekograničnih projekata kojemu je svrha turistička promocija zaštićene prirodne vrijednosti Dubrovačko-neretvanske županije, a provodit će se u općinama Lastovu, Dubrovačkom primorju i Konavlima te u gradu Pločama, dodao je.

Kao partner Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u tom projektu sudjeluje Javno poduzeće za nacionalne parkove Crne Gore. Voditelj tog poduzeća Veselin Luburić rekao je da će taj projekt u iduće dvije godine, koliko bude trajao, u Crnoj Gori obuhvatiti uređenje, opremanje i prezentaciju Skadarskog jezera i Lovćena.

(Hina) xhspa ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙