FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kubica počeo pomicati prste ruke

Autor: rsal
RIM, 7. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Poljski vozač Robert Kubica počeo je pomicati prste na desnoj ruci, za koju su liječnici tvrdili da će je morati amputirati nakon teškog udesa na reli utrci pokraj talijanske Savone.

Kubica (26) se u ponedjeljak ujutro probudio nakon umjetne kome koju su mu indicirali liječnici jer su ga čak sedam sati operirali zbog višestrukih prijeloma ruke, noge i ramena.

Šef njegove F1 ekipe Renaulta Eric Boullier potvrdio je novinarima da je Kubicino stanje "puno bolje", te da će oporavak trajati puno kraće od predviđenoga, iako će liječnici morati obaviti još barem jednu operaciju.

"Pričao je s obitelji i mogao je pomicati prste što je jako dobar znak. Liječnici će ga ponovno staviti u komu kako bi mu tretirali oštećeno tkivo lakta i ramena", kazao je Boullier, koji je s Kubicom u bolnici Santa Corona pokraj Genove.

Poljak je teško ozlijeđen u nesreći na reliju "Rotto di Andora" pokraj talijanskog grada Savone, kada je pri velikoj brzini vozeći reli-verziju Škode Fabije udario u betonski zid i potpuno uništio automobil.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙