FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 5. do 7. veljače

Autor: dber
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska od subote, 5. veljače do ponedjeljka, 7. veljače:

subota, 5. veljače

-----------------------

RAVNA GORA - Sjednica užeg Povjerenstva Vlade RH za koordinaciju i praćenje turističke sezone na temu provedbe novih mjera i pojačanog inspekcijskog nadzora usmjerenog na suzbijanje tzv. sive ekonomije održat će se na Ravnoj Gori u Gorskom Kotaru. Uz ministra turizma Damira Bajsa sjednici će nazočiti državni tajnik za turizam Željko Lenart, glavni državni i inspektor Kruno Kovačević, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i zamjenik župana Vidoje Vujić i drugi (11 sati, Pansion Gina u Kupjaku, Ravna Gora).

SINJ - U Sinju će se održati sjednica Županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije na kojoj će biti predsjednik SDP-a Zoran Milanović te saborski zastupnici SDP-a Ante Kotromanović, Arsen Bauk i Ranko Ostojić. Potom je na glavnom sinjskom trgu predviđeno druženje SDP-ovaca s građanima (10,30 sati, kino dvorana Sinj).

DUBROVNIK/MLINI - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević će na konferenciji za novinare u Mlinima pod nazivom "Bliži li se kraj 20-godišnjoj izolaciji Dubrovnika?" izvijestiti o zaključcima vijeća HUS-a i sindikalnim zahtjevima vezanima uz aktualnosti državnog i lokalnog gospodarstva i socijalne politike (10 sati, hotel Astarea, Mlini).

nedjelja, 6. veljače

-------------------------

VUKOVAR - U Vukovaru se održavaju prijevremeni izbori za novi sastav Gradskog vijeća, nakon što ga je Vlada raspustila, sukladno odluci od 12. prosinca. Na 16 birališta, koja će biti otvorena od 7 do 19 sati, moći će se glasovati za jednu od 16 kandidacijskih listi, a birat će se 25 članova vijeća. U popisu birača grada Vukovara nalazi se 32.740 birača.

DUBROVNIK - Misom na Gorici sv. Vlaha i spuštanjem svečevog barjaka s Orlandovog stupa završava 1039. Festa sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije (9 sati). Euharistijsko slavlje na Gorici predvodit će mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i apostolski administrator Dubrovačke biskupije i tom će prigodom blagosloviti obnovljenu crkvu i oltar. U podne će ovogodišnji festanjuli kapetan Vlaho Kulušić i obrtnik Nikola Miloslavić spustiti barjak uz pjevanje himne sv. Vlahu "Čuj, sveti Vlaho naš".

ponedjelajk, 7. veljače

-----------------------------

ZAGREB - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) održat će konferenciju za novinare s temom "Zaustavimo govor mržnje u izbornoj godini". Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i zagrebačkog ogranka HSLS-a Velimir Srića govorit će, kako se navodi, protiv sramotnog vođenja izborne kampanje SDP-a i HDZ-a (10 sati, prostorije stranke HSLS, Zrinjevc 17).

ZAGREB - Noviteti s ovogodišnjeg Libertas film festivala bit će predstavljeni na konferenciji za novinare u Klubu književnika (11 sati, Trg bana Jelačića 7).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Josipa Vranekovića "Dnevnik. Život u Krašiću zasužnjenog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca" u Nadbiskupskom pastoralnom institutu (19,30 sati, Kaptol 29a).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙