FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 4. veljače

Autor: dger
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 4. veljače.

BRUXELLES - Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko sastat će se s povjerenicom EU-a za unutarnje poslove Cecilijom Malmstroem s kojom će razgovarati o zaštiti granica i Schengenu, azilu i migracijama te regionalnoj suradnji i ulozi MUP-a RH u pomoći zemljama u regiji. Obzirom na završnu fazu pregovaračkog procesa i obveze koje su preostale za ispunjenje u Poglavlju 24. Pravda, sloboda i sigurnost, ministar Karamarko će u razgovorima predstaviti postignuća MUP-a RH i plan ispunjavanja preostalih obveza, kojim će jasno dati do znanja o čvrstoj i odlučnoj provedi zacrtanog.

MUENCHEN - Hrvatski ministar obrane Davor Božinović sudjelovat će na 47. Muenchenskoj konferenciji o sigurnosti koja se održava od 4. do 6. veljače. Teme ovogodišnje konferencije bit će budućnost europske i globalne sigurnosti, budućnost kontrole naoružanja i prevencija konflikata na Bliskom istoku, te kibernetička sigurnost.

BRUXELLES - Sastanak na vrhu čelnika 27 zemalja članica Europske unije na kojemu će glavne teme biti energija i inovacije. Kako se očekuje, jedna od tema sastanka bit će i stanje u Egiptu pošto su prije deset dana pokrenuti prosvjedi zbog kulminacije nezadovoljstva egipatske javnosti korupcijom, političkom represijom i siromaštvom tijekom 30-godišnje vladavine predsjednika Hosnija Mubaraka.

SALZBURG - Bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ivu Sanadera ispitat će istražitelji austrijskog saveznog ureda za borbu protiv korupcije. Riječ je o nastavku saslušanja, nakon što je Sanader 23. prosinca saslušan putem video veze. Sanader je tada odlučno odbacio sumnje koje su se pojavile nakon što je jedna banka iz Tirola protiv njega podnijela prijavu zbog pranja novca te nakon što su se pojavile informacije da se na računima Sanadera i njegovih rođaka u Austriji nalazi iznos od 1,3 milijuna eura.

Dežurni:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: +385 1 4808 645

Fax: +385 1 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙