FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alliot-Marie na udaru zbog puta u Tunis

Autor: dmus
PARIZ, 2. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Francuska ministrica vanjskih poslova Michelle Alliot-Marie u srijedu se našla na udaru kritika zbog odmora u Tunisu tijekom pobune protiv bivšeg predsjednika Zina al-Abidina Ben Alija i prihvaćanja vožnje u zrakoplovu tuniskoga poslovnog čovjeka.

Zbog odmora u Tunisu i leta privatnim zrakoplovom Alliot-Marie, kojoj su već zamjerali što je Tunisu na vrhuncu prosvjeda ponudila pomoć Francuske u savjetima o obuzdavanju pobune, našla se na udaru zahtjeva oporbe da odstupi s položaja, a kritizirali su je i pripadnici vlastite stranke.

"Ministrica vanjskih poslova više nema nikakvih prava azstupati Francusku. Više joj nije mjesto u vladi i mora odstupiti s položaja", rekao je visoki dužnosnik oporbene Socijalističke stranke Jean-Marc Ayrault.

"Ministrica vanjskih poslova mogla je odmor provesti u Francuskoj", ocijenio je i Gerard Longuet, senator iz vladajuće stranke UMP.

Ministrica je novinarima rekla da njezina ostavka zbog odmora na koji je otišla potkraj prošle godine s roditeljima i partnerom Patrickom Ollierom, također ministrom u vladi predsjednika Nicolasa Sarkozyja, ne dolazi u obzir.

"Uvijek sam sama plaćala svoj odmor", rekla je Alliot-Marie (64) nakon sjednice vlade. A na novinarsko pitanje hoće li dati ostavku, odgovorila je: "Ni slučajno."

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙