FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 2. veljače

Autor: vlar
ZAGREB, 1. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 2. veljače:

ZAGREB - Nastavak 22. sjednice Hrvatskoga sabora. Zasjedanje se nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o porezu na promet nekretnina, koji bi trebao rasteretiti Poreznu upravu u postupcima utvrđivanja poreza na promet nekretnina. To se, prema zakonskim izmjenama čije donošenje Vlada traži po hitnom postupku, kani postići stvaranjem informatičkih preduvjeta, odnosno formiranjem baze podataka na temelju praćenja cijena nekretnina, te uspoređivanjem podataka o nekretninama na različitim područjima u istom razdoblju. Preciznije će se definirati pojam porezne osnovice i postupak njezina utvrđivanja, a definirani su i slučajevi u kojima se porez na nekretnine može naknadno utvrditi, kao i trenutak izvršnosti rješenja o utvrđivanju tog poreza. Izmjenama zakona propisuje se i da žalba ne odgađa izvršenje rješenja čime se otklanja mogućnost da se ona koristi isključivo kao sredstvo odgode plaćanja poreza na promet nekretnina (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, na čijem je dnevnom redu, među ostalim, i prijedlog za pokretanje postupka sukoba interesa protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma, velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića i saborskog zastupnika Zdravka Ronka (16 sati, Hrvatski sabor, dvorana Sjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva organizira okrugli stol na temu "Kako ostvariti projekte obnovljivih izvora energije u Republici Hrvatskoj?" Uz predstavnike grupacija pojedinih vrsta obnovljivih izvora energije, tom će prigodom govoriti predstavnice saborskog Odbora za okoliš Marijana Petir i Mirela Holy te predstavnik Ministarstva gospodarstva. Uz njih će sudjelovati i direktor HEP-Obnovljivih izvora Goran Slipac, Toni Vidan iz Zelene akcije te predstavnici banaka (10 sati, dvorana Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2).

DUBROVNIK - Svečano će biti otvorena 1039. Festa sv. Vlaha. Uz tradicionalnu ceremoniju, puštanje golubice i podizanje barjaka sv. Vlaha na Orlandov stup, otvorit će ju zadarski nadbiskup i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons (15,30 sati, ispred crkve sv. Vlaha). Prethodno će na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u kazalištu Marina Držića (u 11 sati) biti uručena ovogodišnja gradska priznanja. U večernjim satima u dubrovačkoj katedrali molit će se svečana večernja (17,30 sati) nakon koje slijedi koncert katedralnih zborova.

ZAGREB - Svečana dodjela novčanih potpora iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata Sveučilišta u Zagrebu. Sto dvije novčane potpore za akademsku godinu 2010./2011. dodijelit će rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš (10 sati, aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙