FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za ubojstvo 12 godina zatvora

Autor: pgas
SPLIT, 1. veljače 2011. (Hina) - Županijski sud u Splitu danas je nepravomoćno na 12 godina zatvora osudio umirovljenog pukovnika Hrvatske vojske (HV) Igora Lozića (50) zbog ubojstva umirovljenog branitelja Ivana Franjića (44) 10. travnja prošle godine u Mravincima kod Solina nakon svađe zbog mjesta na parkiralištu.

Sudac Damir Romac je, obrazlažući prvostupanjsku presudu, rekao kako je Lozić kao vojna osoba bio vješt u rukovanju oružjem i gađanju te je izbliza pucao i s dva hitca pogodio Franjića u vitalne dijelove tijela i usmrtio ga. Po Romčevim riječima, Lozić je izravno kanio usmrtiti Franjića te, dodao je, nije riječ o samoobrani.

Obrazloženjem presude odbačen je zahtjev Lozićeva branitelja Željka Gulišije koji je tražio oslobađajuću presudu za svog branjenika jer je, tvrdi Gulišija, ubojstvo počinjeno u obrani.

Današnjom prvostupanjskom presudom Loziću je produljen pritvor, a morat će platiti i troškove suđenja i vještačenja u tom postupku.

Susjedi Lozić i Franjić 10. travnja prošle godine posvađali su se zbog parkirališnog mjesta za vozilo. Lozić je otišao u svoju kuću i donio pištolj, a Franjić je donio sjekiru. Napetost je potrajala nekoliko minuta, a onda je Lozić pucao u Franjića i pogodio ga u trbuh i prsa. Ranjeni Franjić uspio je baciti sjekiru na Lozića i pogoditi ga u glavu.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙