FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 1. veljače

Autor: tdel
ZAGREB, 31. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 1. veljače:

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za zakonodavstvo na kojoj će se uz ostalo raspravljati o Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Janka Draškovića). Prijedlogom zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji je Vlada uputila u Hrvatski sabor, u potpunosti se želi depolitizirati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u kojem više ne bi smjeli sjediti članovi političkih stranaka. Zakonom se među inim propisuje da dužnosnik, pored dužnosti na koju je imenovan ili izabran, ne može obnašati drugu javnu dužnost, dok dužnosnici koji profesionalno obnašaju javnu dužnost za vrijeme obnašanja ne mogu uz naknadu obavljati druge poslove u smislu redovitog i stalnog zanimanja, osim ako Povjerenstvo ne utvrdi da to ne utječe na zakonito obnašanje dužnosti. Dužnosnici su obvezni u roku od 30 dana od stupanja na dužnost podnijeti izvješće Povjerenstvu s podacima o svojoj imovini, kao i imovini bračnog druga.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar i potpredsjednik stranke Zvonimir Međeral predstavit će stranačku nacionalnu akciju "Pišite vladi - ostavka!", koja će se provoditi u većem broju hrvatskih gradova (12 sati, Trg bana Josipa Jelačića, pored štanda te stranke).

SPLIT - Komedija "Tartuffeerie" Sanje Ivić bit će praizvedena na sceni splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Prvu inscenaciju tog teksta, drugonagrađenog na prošlogodišnjem natječaju Marin držić režira Goran Golovko. "Tartuffeerie" je komad o kazalištu, a protagonisti su članovi ansambla koji na scenu postavljaju Moliereova Tartuffea (u 20 sati, HNK).

DUBROVNIK - Pretprogram 62. dubrovačkih ljetnih igara predstavit će intendant ivica Prlender, ravnateljica dramskog programa Dora ružđak Podolski i ravnatelj glazbenog programa Ivan Repušić (u 11 sati, Festivalska palača, od sigurate 1).

ZAGREB - Predstavljanje romana ruskog pisca židovskih korijena Vasilija Grossmana "Sve teče..." O romanu će govoriti književni kritičar i leksikograf Velimir Visković, književni kritičar i kolumnist "Novog lista" Zdravko Zima, prevoditelj Fikret Cacan te glavni urednik nakladničke kuće "Fraktura" Seid Serdarević (19 sati, Židosvka općina Zagreb, Palmotićeva 16).

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xtdel yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙