FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poraz Škugora u Zagrebu

Autor: adrp
ZAGREB, 31. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski tenisač Franko Škugor poražen je u dvoboju koji je danas i službeno otvorio šesto izdanje ATP turnira u Zagrebu od petog nositelja i 36. igrača svijeta Nijemca Floriana Mayera s 3:6, 6:3, 7:6 (6).

U dvoboju koji je trajao čak dva sata i 21 minutu Škugor je propustio veliku priliku za prvu pobjedu u ovoj sezoni. U trećem setu je napravio rani "break" i vodio je s 4:2, a ključnim se pokazao osmi gem u kome je naš tenisač spasio tri lopte za obrat, no ne i četvrtu, pa je Nijemac izjednačio na 4:4. Kod 5:6 je Škugor spasio jednu meč loptu, a u "tie-breaku" je on imao loptu za pobjedu kod 6:5 na servis protivnika. Iskusniji Mayer dobio je preostala tri poena i postao prvi pobjednik na PBZ Zagreb Indoorsu 2011.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i drugi poraz 24-godišnjeg Šibenčanina nakon Salzburga 2009., dok Mayera u drugom kolu čeka teška zadaća jer se sastaje ili s finalistom iz 2006. Austrijancem Stefanom Koubekom ili češkim veteranom Radekom Štepanekom.

Škugor je u Zagrebu dobio pozivnicu (wild-card), a trenutačno 184. tenisač svijeta koji još čeka prvu ATP pobjedu u sezoni nakon što nije prošao kvalifikacije Chennaija i Australian Opena.

Dvobojem Škugor-Mayer u Domu sportova i službeno je započelo šesto izdanje jedinoga hrvatskoga dvoranskoga ATP turnira, čiji je prvi pobjednik 2006. bio Ivan Ljubičić, dok je Marin Čilić osvajao zadnja dva izdanja 2009. i 2010. naslove su u Zagrebu još osvajali Cipranin Marcos Baghdatis (2007) i Ukrajinac Serhij Stahovski (2008), a u oba navrata je u finalima bio Ljubičić.

Marin Čilić i Ivan Ljubičić će i ove godine nastupiti na turniru, a kao prvi i drugi nositelj su slobodni u prvom kolu. Uz njih, hrvatski tenis će predstavljati i Ivo Karlović, Ivan Dodig, Antonio Veić i Nikola Mektić, a posebna atrakcija bit će povratnički nastup Gorana Ivanišević u konkurenciji parova s Marinom Čilićem. Čilić i Ivanišević će najvjerojatnije u utorak igrati protiv Slovaka Polašeka i Zelenaja.

Danas u 17 sati na teren će izaći Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers, a program u pojedinačnoj konkurenciji u ponedjeljak na središnjem igralištu zaključit će Nikola Mektić i lanjski finalist PBZ Zagreb Indoorsa, Nijemac Michael Berrer.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙