FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pronađena ukradena knjiga primjedaba na županijski plan

Autor: jdev
ŠIBENIK, 28. siječnja 2011. (Hina) - Nakon istrage policija je osumnjičila Šibenčanina (64) da je ukrao službenu knjigu s primjedbma građana na treći prijedlog izmjena i dopuna prostornoga županijskog plana koja je iz županijskih prostora, u kojima se mogao javno pogledati plan, nestala 25. siječnja.

Policija je priopćila kako je krađu prijavio šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je obavijestio o nestanku knjige s primjedbama građana na plan te fotokopije službene dokumentacije o prijedlogu prostornog plana.

Plan je bio na javnom uvidu od 29. prosinca 2010. do 27. siječnja 2011., a dokumentacija je bila dostupna građanima, kao i knjiga u koju su oni upisivali svoje primjedbe.

Nakon nestanka knjige s primjedbama županija je produljila rok za javni uvid u plan dok se pronađe ta dokumentacija bez koje nije do kraja mogla biti provedena javna rasprava.

Osumnjičeni Šibenčanin kazneno je prijavljen.

Goran Grguričin, čelnik šibenskog HSP-a, kaže da je knjiga pronađena u prostorijama u gradskom vlasništvu, kojima se nekad koristila njegova stranka, no već se neko vrijeme njima ne koriste. Koji je status tih prostorija te je li HSP u najmu i danas, kaže da ne zna, no navodi kako je on osobno prije nekoliko mjeseci od grada zatražio da ih prepusti nekomu drugom.

Inače, ovih se dana zbog izmjena i dopuna županijskog plana u Šibeniku žustro raspravlja.

Šibenski građanski forum, HSP i nekolicina neovisnih vijećnika nedavno su inicirali čak izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća nastojeći upozoriti na nezadovoljstvo zbog načina na koji je županijskim planom prostorno vrjednovan Šibenik.

Najviše su kritizirali projekte izgradnje golfskog igrališta na rtu Oštrici pored naselja Grebaštice, uza samu morsku obalu, te apartmanizaciju obale koja je na nekim mjestima predviđena planom.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙