FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 29. do ponedjeljka 31. siječnja

Autor: kgab
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 29. do ponedjeljak 31. siječnja.

SUBOTA, 29. siječnja

--------------------

LONDON/MANCHESTER - Studenti planiraju velike prosvjede u Londonu i Manchesteru protiv vladinih planova za povećanje školarina.

ITALIJA - Fiom, najveći talijanski sindikat metalskih radnika koji je u sklopu ljevičarske konfederacije CGIL, sazvao je osmosatni štrajk metalskih i drugih radnika.

NEDJELJA, 30. siječnja

----------------------

ADIS ABEBA - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nazočit će summitu Afričke unije.

PONEDJELJAK, 31. siječnja

-------------------------

ZAGREB - Službeni posjet članova Predsjedništva BiH Hrvatskoj. Prvog dana dvodnevnog posjeta članovima Predsjedništva BiH bit će priređen svečani doček u Uredu predsjednika, a nakon toga će uslijediti razgovori Josipovića s predsjedavajućim Predsjedništva Nebojšom Radmanovićem i članovima Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare Josipovića i Radmanovića.

BRUXELLES - Redoviti mjesečni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a. Ministri će razgovarati o pripremama za summit EU-a koji će se održati 4. veljače, a koji će biti posvećen energiji i inovacijama. Također se razgovarati o Dunavskoj strategiji, a od vanjskopolitičkih tema na dnevnom redu su, između ostaloga, stanje u Tunisu, Albaniji i Bjelorusiji.

JERUZALEM - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

NIAMEY - Nakon prijelazne vlasti vojne hunte, u ponedjeljak 6,7 milijuna birača 15-milijunskog Nigera bira parlament i civilnog predsjednika koji treba početi mukotrpnu borbu protiv bijede u toj velikoj izvoznici uranija, a ipak među najsiromašnijim zemljama svijeta nad koju se nadvila prijeteća sjena Al Kaide.

(Hina) xkga/xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙