FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Validusu indikativna ponuda za prodaju dionica Vaba banke

Autor: tper
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Validus je putem Zagrebačke burze izvijestio da je zaprimio indikativnu ponudu za prodaju 513.477 dionica varaždinske Vaba banke koja je u vlasništvu tog društva.

Ponuda je uvjetna, tj. vezana je uz proces dubinskog snimanja (due diligence) i uz odobrenje investicijskog odbora kupca, navodi se u priopćenju Validusa u kojem se ne precizira tko je dao ponudu.

Validus će odmah pokrenuti pregovore sa vjerovnicima čije odobrenje je neophodno za nastavak navedene transakcije, ističu iz Validusa i najavljuju kako će pravodobno izvijestiti o svim daljnjim materijalno bitnim činjenicama.

Po posljednjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), Validus je najveći pojedinačni dioničar u Vaba banki u kojoj drži 513.477 dionica ili 29,09 posto dionica. S obzirom na to, ponuda Validusu da proda dionice odnosi se na cjelokupni paket koji ima u Vaba banci.

Prema podacima SKDD-a, nakon Validusa najveći udio u Vaba banci ima Balcan Financial Sector Equity Fund iz Nizozemske sa 16,54 posto dionica, potom varaždinski Pluris s 8,99 posto, Gara Secundus iz Varaždina sa 4,31 posto, itd.

Po podacima iz financijskog izvješća za prvih devet mjeseci prošle godine, varaždinska Vaba banka je u tom razdoblju ostvarila neto dobit u iznosu od 3,2 milijuna kuna, dok je ukupna imovina na dan 30. rujna iznosila 1,4 milijarde kuna.

Vaba banka posluje kroz dva financijska centra i 11 poslovnica u pet županija.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙