FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada o realizaciji projekta „Marlera“

Autor: nkot
ZAGREB, 27. siječnja 2011. (Hina) - Vlada RH na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela je Odluku o odobrenju raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske u svrhu realizacije projekta izgradnje igrališta za golf s pratećim sadržajima „Marlera“, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Ovom Odlukom odobrava se raspolaganje nekretninama, predviđeno Ugovorom o ustupanju projekta izgradnje i gospodarskog korištenja golf igrališta s pripadajućim sadržajima na lokaciji Marlera i pristupanju konzorciju, od 28. srpnja 2004. godine.

Također se odobrava raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, od ukupne površine 623.794 metara kvadratnih. Ujedno, ova Odluka se ne odnosi na nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske, ukupne površine 493.179 metara kvadratnih koji imaju status šume i šumskog zemljišta, te podliježu postupku izdvajanja iz šumsko gospodarskog područja, temeljem članka 51. Zakona o šumama. Određeno je da se u Republici Hrvatskoj u svakom trenutku mora dopustiti nadzor nad izborom izvođača radova, dokumentacijom i izvođenjem radova, navodi se u priopćenju.

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice izmijenila i dopunila Odluku o osnivanju Povjerenstva za izradu prijedloga strategije i zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Navedenom Odlukom predlaže se izmjena i dopuna članova Povjerenstva.

Također izmijenjena je Odluka o imenovanju voditelja i zamjenika voditelja programa PHARE, CARDS i IPA (komponenta I.) u Republici Hrvatskoj. S obzirom da je Zakonom o radiološkoj i nuklearnoj sigurnosti koji je stupio na snagu 1. travnja 2010., osnovan Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost, i s obzirom da je Vlada RH na sjednici održanoj 19. studenog 2010. donijela rješenje o imenovanju ravnatelja prethodno navedenog Zavoda, predlaže se usvojiti predmetnu Odluku o imenovanju voditelja i zamjenika voditelja programa PHARE, CARDS i IPA (komponenta I.) u Republici Hrvatskoj.

Prihvaćeno je i Izvješće o izvršavanju obveze usklađivanja postupovnih odredbi posebnih propisa sa ZUP-om. U postupku usklađivanja hrvatskih propisa s pravnom stečevinom Europske unije, u travnju 2009. donesen je novi Zakon o općem upravnom postupku, koji se primjenjuje od 1. siječnja 2010. godine. Zajedničko stajalište EU sadrži 10 mjerila i 21 podmjerilo koje je potrebno ispuniti kako bi se zatvorili pregovori u Poglavlju 23. Pravosuđe i temeljna ljudska prva.

Kao mjerilo iz područja borbe protiv korupcije određena je obveza Republike Hrvatske o usvajanju izmjena i dopuna te provedbi zakonodavstva potrebnog za punu primjenu Zakona o općem upravnom postupku.

Obveza se sastoji u žurnoj potrebi usklađivanja odredbi posebnih zakona sa Zakonom o općem upravnom postupku. Propisano je da se Zakon o općem upravnom postupku primjenjuje u postupanju u svim upravnim stvarima, dok se samo pojedina pitanja upravnog postupka mogu zakonom urediti drugačije, a to je nužno za postupanje u pojedinim upravnim područjima te ako nije protivno temeljnim odredbama i svrsi ZUP-a.

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je i pokroviteljstvo nad Šestim svjetskim kongresom o kemijskom, biološkom i radiološkom terorizmu, koje će se održati u Cavtatu, u travnju 2011. godine.

Na zatvorenom dijelu Vladine Sjednice izmijenjena je i Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Maroka o suradnji u području morskog ribarstva. Između Republike Hrvatske i Kraljevine Maroka nije sklopljen dvostrani ugovor o suradnji u području morskog ribarstva, a budući da Kraljevina Maroko predstavlja jednog od potencijalnih trgovinskih i gospodarskih partnera Republike Hrvatske, postoji interes gospodarskih subjekata iz Republike Hrvatske za suradnjom u području morskog ribarstva i za povezanim industrijama između dviju država. Navedenom izmjenom točka VI. Mijenja se i glasi: „ Ovlašćuje se državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja da, u ime Vlade Republike Hrvatske, potpiše Sporazum“, navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću .

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙