FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 27. siječnja

Autor: agrb
ZAGREB, 27. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 27. siječnja:

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve Najave događaja - Hrvatska.

ZAGREB - Nastavak 22. sjednice Hrvatskoga sabora. Zasjedanje će se nastaviti raspravom o prijedlogu novog zakona o mirenju, kojim se, u skladu sa zakonodavstvom EU, kani olakšati pristup institutu mirenja kao primjerenu postupku rješavanja sporova. Zakonom se mirenje uređuje kao postupak, bez obzira na to provodi li se u sudu, ustanovi za mirenje ili izvan njih, u kojem stranke nastoje sporazumno riješiti spor uz pomoć jednog ili više izmiritelja koji strankama pomažu postići nagodbu, bez ovlasti da im nametnu obvezatno rješenje. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

(*) ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (14 sati, u Banskim dvorima).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović bit će na skupu "Korupcija i povjerenje" u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, a predviđeno je i njegovo obraćanje nazočnima (12,15 sati, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Skup organiziraju Pravni fakultet u Zagrebu i Centar "Miko Tripalo", a predložak za raspravu mu je istoimena knjiga skupine autora koja istražuje i analizira probleme raširenosti korupcije u Hrvatskoj i povjerenje građanja u ključne državne institucije (12 sati).

ZAGREB - Udruga hrvatskih sudaca i Pravosudna akademija predstavit će dva dokumenta koji potvrđuju neovisnost sudstva i sudaca te naglašavaju temeljna načela koja se odnose na suce i pravosudne sustave, uključivši odgovornost i etička načela - Preporuke Vijeća Ministara Vijeća Europe (2010) 12: neovisnost, učinkovitost i odgovornost sudaca te Magnae Cartae sudaca - temeljna načela. Na predstavljanju će biti, među ostalima, predstavnici najviših pravosudnih tijela, Sabora, Ministarstava pravosuđa, Pravnog fakulteta i polaznici prve generacije Državne škole za pravosudne dužnosnike Pravosudne akademije (11 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

(*) ZAGREB - Konferencija za novinare u organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDRA-e RH u vezi s reakcijama na neosnovane postupke i aktualne optužbe srbijanskog pravosuđa usmjerene protiv hrvatskih branitelja i Domovinskog rata (11 sati, prostorije HVIDRA-e, Galovićeva 10).

ZAGREB - Židovska općina Zagreb, u suradnji s veleposlanstvom Izraela i u povodu Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust, organizira dvodnevni program "Dani tolerancije - jednakost u različitosti". U okviru središnje svečanosti predstavit će se vodič "Židovski Zagreb" i prikazati isječak iz filma "Lea i Darija" Branka Ivande. (19 sati, Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti Židovska vjerska zajednica Bet Israel u Hrvatskoj organizira svečanu komemoraciju, u okviru koje će se, uz glazbeni program i prigodne govore, održati molitva za poginule Kadiš (17,30 sati, Mažuranićev trg 6/II).

ZAGREB - Svečano će se predstaviti Nacionalni program razvoja audiovizualnog stvaralaštva i industrije, koji priprema i provodi Hrvatski audiovizualni centar, potičući obavljanje, organiziranje i financiranje priprema, razvoja, proizvodnje, distribucije i prikazivanja hrvatskih, europskih i svjetskih audiovizualnih djela. Program će predstaviti, među ostalima, Jasen Mesić, ministar kulture, Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (11 sati, vijećnica Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2).

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙